Slovenija
23 ogledov

Janša pričat na Dunaj

Walter Wolf Saša Despot
Zadeva Patria. Janša 3. maja “z veseljem” na Dunaj. Ne na državniški obisk, ampak na sodišče.

Predsednik vlade Janez Janša bo predvidoma 3. maja kot priča zaslišan na dunajskem sodišču v sodnem procesu proti Walterju Wolfu in zastopniku podjetja Patria v Avstriji Hansu Wolfgangu Riedlu. Sodijo jima zaradi koruptivnih poslov z vojaškimi oklepniki patria, ki jih je kupila tudi Slovenija.

V Ljubljano mu ne znese

Iz Janševega kabineta so sporočili, da “bo premier na procesu z veseljem pričal, če dobi vabilo”. Zadnje sodne obravnave na ljubljanskem sodišču, kjer Janši sodijo tudi zaradi domnevne koruptivnosti pri nakupu oklepnikov, se predsednik vlade prejšnji teden ni udeležil, izostanek pa je upravičil s pripravami na rebalans proračuna in sejo vlade.

Z Janšo bodo šli še štirje

Poleg Janše naj bi dunajska sodnica zaslišala še Jožeta Zagožna, Ivana Črnkoviča in Antona Krkoviča, ki jim v Ljubljani sodijo skupaj z Janšo. Na dunajsko sodišče pa naj bi kot pričo poklicali tudi slikarja Jureta Cekuto. Zaradi njegove domnevne vpletenosti v sporne posle s Patrio sicer na ljubljanskem sodišču zoper njega vodijo preiskavo.

Včeraj je dunajska sodnica v primeru Patria zaslišala tudi slovenske preiskovalce. Eden od kriminalistov je po navedbah avstrijske tiskovne agencije sodnici zagotovil, da “obstaja zelo konkreten sum, da je bila vladajoča Slovenska demokratska stranka vpletena v dogovarjanje o 
podkupnini”.

Komentarjev 2
  • Žurnalček 23:59 22.marec 2012.

    Upajmo da bo takoj po prestopu meje spremenjen razlog poziva in sicer iz priče v glavnega prejemnika podkupnine. Tale UDBAŠKA in komunajzerska sodišča v post komunistično stalinistični AVSTRIJI znajo namontirat proces , da revca Slovenija ostane brez komunajzarsko udbaškega premiera ...prikaži veča ! Ko bi ga vsaj gor obdržal !

  • tralala 07:45 21.marec 2012.

    “obstaja zelo konkreten sum, da je bila vladajoča Slovenska demokratska stranka vpletena v dogovarjanje o 
podkupnini”.A bejž no? Pa najbolj poštena stranka daleč naokoli? Ejej, ti avstrijski komunajzerji so padli pod vpliv finskih rdečkarjev....