Slovenija
18 ogledov

Janša se mandatu ne odreka

Janez Janša Žurnal24 main
Vodja opozicije Janez Janša je preko twitterja zanikal, da se odpoveduje poslanskemu mandatu

"To ne drži. Nihče ni niti preverjal. Zame je v okraju glasovalo 6020 volilcev, za Cerarja pa 4280,"  je na twitterju zapisal Janez Janša in se tako odzval na nekatere navedbe, da se se odreka poslanskemu mandatu.

SDS: Napačna vprašanja

Na stranko SDS smo danes tudi naslovili vprašanje, ali bodo novi poslanci SDS dejansko uresničili prve povolilne napovedi in bodo bojkotirali delo v parlamentu. Iz SDS odgovarjajo:  "Vaša vprašanja izhajajo iz prepričanja, da živimo v urejeni demokratični, pravni in pravični državi. Dokler bo Slovenija edina država s političnim zapornikom v osrčju EU, ki je bil obsojen na političnem montiranem procesu, temu žal ni tako. Naše delo v prihodnosti bo zato v celoti posvečeno vzpostavitvi pravične države, ki je temelj za vladavino prava."

Stranko SDS smo vprašali tudi, ali se bosta poslanca, ki sta izpadla iz parlamenta, Zvonko Černač in Alenka Jeraj zaposlila na stranki, prav tako pa smo želeli izvedeti o čem naj bi danes razpravljal izvršilni odbor stranke. Na vsa vprašanja so naslovili enoten prej navedeni odgovor.

 

 

 

Komentarjev 12
  • krojf 17:22 15.julij 2014.

    Samo v Sloveniji in Ukrajini lahko zaporniki kandidirajo na volitvah! Kam smo padli in še kar padamo. Zdaj bo ponovno cel cirkus s sestavljanjem vlade, katera bo z inventarjem Erjavcem ponovno labilna in nesposobna svojega dela.Najbolj priljubjlen zapornik ...prikaži več bo pa še naprej veselo spuščal čivke, poste .... in postavljal pogoje......... samo v moji domovini Sloveniji je to možno. Žalostno! Hvala bogu za avstrijsko štajersko ;)

  • jakapavlisic 16:48 15.julij 2014.

    SDS = Slovenska Desnokomunistična StrankaIvan Janša s partizanskim imenom Janez = desni komunistParodija na levi fašizem!

  • Bond 14:31 15.julij 2014.

    SDS ima odgovornost do Janše kot predsednika stranke, še večjo pa do volilcev, ki smo jim dali svoj glas. Pričakujemo, da bodo delovali v korist države in volilcev. Volilci nismo slepi verniki ampak ljudje, ki si želimo boljšega vodenja države, ...prikaži več kot je bilo to s sedanjo vlado in skozi to kvalitetnejše in boljše življenje. Upam, da bo k temu prispeval tudi SDS, saj volilci in poslanci, ki so bili izvoljeni v parlament niso krivi za nesrečno usodo JanezaJanše. Ko in če bo Janez Janša oproščen krivde, pa lahko stranka vloži na ustavno sodišče zahtevo za ponovitev volitev, saj bi v tem primeru, lahko bile volitve ki so na površje naplavije SMC, neregularne.