Slovenija
2379 ogledov

Janša sklical sejo sveta za nacionalno varnost

Janez Janša Flickr
Premier Janez Janša je za danes ob 18. uri sklical sejo sveta za nacionalno varnost.

Na seji naj bi po napovedih spregovorili "o nacionalno varnostnih vidikih agresije Ruske federacije na Ukrajino", so sporočili iz kabineta predsednika vlade.

Premier Janez Janša je na sejo povabil predsednika republike Boruta Pahorja, predsednika državnega zbora Igorja Zorčiča, predsednika državnega sveta Alojza Kovšco in predsednika največje opozicijske stranke v DZ Marjana Šarca (LMŠ).

Poleg njih pa še direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije (Sova) Janeza Stuška, direktorja Obveščevalno-varnostne službe ministrstva za obrambo Jaroša Britovška, direktorja urada vlade za informacijsko varnost Uroša Sveteta in načelnika generalštaba Slovenske vojske generalmajorja Roberta Glavaša, so navedli v premierjevem kabinetu.

Slovenska vlada je sicer na petkovi izredni seji o aktualnih razmerah glede ruske vojaške agresije v Ukrajini sprejela odločitev o omejitvah v slovenskem zračnem prostoru. Z njimi bo vojaškim letalom zavezniških držav omogočena poenostavljena uporaba zračnega prostora za prelete v primerih razmeščanja enot na vzhodnem krilu Nata, so sporočili po seji vlade.

Kot so dodali, bo ob tem zagotovljena ustrezna koordinacija s civilno kontrolo zračnega prometa, omejitve pa ne bodo vplivale na izvajanje rednega letalskega prometa.

Razpravljala in sprejela je tudi nekatere dodatne ukrepe kriznega odzivanja ter sprejela sklep o pomoči Ukrajini v vojaški opremi, so še sporočili.

Ukrajina, vojna, Kijev Vojna Svet Šokantni posnetek boja v Kijevu Ukrajina Vojna Svet Ukrajinci objavili število žrtev na ruski strani

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 17
  • Avatar Leon
    Leon 12:31 27.februar 2022.

    Kako bo letos Pahor proslavil obletnico smrti ruskih vojakov na Vršiču ?https://onaplus.delo.si/ruska-kapelica

  • Avatar zoo
    zoo 18:31 26.februar 2022.

    Zakaj Janša zapira letalski promet z Rusijo? Ves ta napuh se nam odbil v glavo, ko bomo brez plina, dražja elektrika, prazne mize. Bruseljske podgane bodo pomagale, a ne? Frišno figo!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 15:46 26.februar 2022.

    Seja je potekala v kleti Cankarjevega doma! Reve ušive!