Slovenija
6603 ogledov

Janša nad vlado: To so naredili samo zato, da doma ne bi bil nihče ogrožen

Janez Janša
1/3
Anže Petkovšek
V Bovcu se je danes začel 24. poletni tabor SDS in Gorniškega kluba dr. Henrika Tume. Zbrane na bovškem letališču je ob začetku nagovoril tudi predsednik SDS Janez Janša, ki je poudaril večkratno zmago SDS na volitvah v zadnjem letu in krepitev strankarskih vrst z novimi člani. Ob tem je bil kritičen do načina oblikovanja vlade in njenega dela.

Tabor se je začel s tradicionalnim srečanjem občinskih in mestnih odborov SDS, pričakovati je tudi predstavitev regijskih kulinaričnih ponudb in kulturno-zabavni program z živo glasbo.

Tudi Janša je izpostavil, da to ni politični tabor, ko ga imajo običajno pred volitvami v volilnih letih, temveč bolj dopustniško srečanje in predvsem druženje. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so prispevali k odličnim rezultatom zmagi stranke na državnozborskih, lokalnih in evropskih volitvah.

Po njegovih besedah se je stranka v času volitev močno okrepila, saj je pridobila okoli 2000 novih članov in članic, med njimi tudi veliko mladih.

"Težko je biti nezadovoljen, če na treh volitvah trikrat zmagaš," je ocenil. A lahko, kot je dejal, edino za lokalne volitve rečejo, da so njihovi rezultati pripeljali k soodločanju stranke. Vlado so po državnozborskih volitvah namreč sestavili poraženci. "V normalni demokraciji je tako, da vlado običajno prevzame tisti, ki zmaga na volitvah, ki dobi najvišje zaupanje ljudi. Slovenija še ni tam," je bil kritičen.

Dotaknil se je tudi dogajanja na evropskem političnem parketu. V EU se karte mešajo na novo, Slovenija po oceni Janše spet kaže premajhno ambicioznost, saj da nas kot resnega igralca praktično ni na evropskem zemljevidu. "To ima tudi negativne posledice pri pridobivanju projektov, sedežev v evropskih institucijah, ugledu države in tujih investicijah," je naštel.

Janez Janša | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Kritičen je bil tudi do izbire kandidata za evropskega komisarja. Kot je dejal, so pri izbiri gledali predvsem na to, da predlagajo nekoga, ki doma ne bo nikogar ogrozil, ne glede na to ali bo v EU za Sloveniji karkoli dosegel.

Udeleženci poletnega tabora SDS bodo v nedeljo dan začeli s skalaško sveto mašo z blagoslovom plezalne vrvi in cepina, sledilo bo druženje s članicami ženskega odbora in ogledom razstave Sosedova zgodba v Kobariškem muzeju.

Kot vsako leto se bodo udeleženci tabora povzpeli na vrhove nekaterih gora, 27. julija na Triglav. Priložnost bo tudi za manj zahtevne vzpone, sprehode, rafting in kolesarjenje.

Tradicionalna gorniška tura do križa na Škrlatici bo letos 1. avgusta, tabor pa bodo zaključili s kolesarjenjem ob Soči in Lepenjici v dolino Lepene do doma Klementa Juge, sledi iz programa, objavljenega na spletni strani SDS.

Komentarjev 39
 • nina 12:20 21.julij 2019.

  Za take je škoda besed.

 • Avatar stoychi
  stoychi 11:23 21.julij 2019.

  Kako naj bo normalna demokracija, če ima take dvoličneže na strankarskih položajih, ki tako kot JJ govorijo eno delajo pa povsem nekaj drugega.; v glavnem vsi malteški vitezi prodane satanistične duše vatikana.

 • cogocogo 22:02 20.julij 2019.

  vidim da je tudi ta portal kot nova tv,,ja če kritiziraš njih te takoj zbrišejo ,,a ne janz zalaznik ,,ponaš samo svojo izrpijeno lažno resnico,,res si bogo bitjer ,,še bog ti ne more več pomagati ,,a si zlezel cel v ...prikaži več janzkovo odprtino ,,usmiljenjqa in pomilovanja vreden pisec člankov na tem portalu ,,daleč ste prišli ni kaj ,,a ste na janševem plačilnem spisku,,samo vrašam ,,bi pa rekel da bo to kar držalo ,,ja denar niti vam ne smrdi pa četudi je od prodaje orožja ,,