Slovenija
7547 ogledov

Janša tekmecu sedaj gleda v hrbet

Marjan Šarec Profimedia
Preobrat na vrhu lestvice najbolj priljubljenih strank v Sloveniji v tem hipu.

Stranka LMŠ je glede na rezultate javnomnenjske raziskave, ki jo je za POP TV opravila Mediana, znova prehitela SDS. LMŠ bi volilo 13,1 odstotka vprašanih, SDS 12,7 odstotka, na tretje mesto pa se je z 8,9-odstotno podporo uvrstila Levica. Podpora vladi je decembra nekoliko zrasla.

Na četrto mesto se je s 6,7-odstotno podporo uvrstila SD, sledi NSi, ki bi jo volilo 5,3 odstotka anketirancev. DeSUS je izbralo 3,4 odstotka vprašanih, sledijo pa SAB (2,6 odstotka), SNS (2,1 odstotka), Pirati (dva odstotka) in SMC (1,9 odstotka).

Raste pa število neopredeljenih, saj kar četrtina vprašanih ne ve, katero stranko bi volila, 11,5 odstotka pa jih je odgovorilo, da nobene, povzema STA.

"Konkurenčna" anketa Vox populi, ki sta jo pred tednom dni objavila TV Slovenija in Dnevnik, je najvišjo podporo med strankami prav tako pripisala LMŠ, ki bi jo volilo 20,2 odstotka vprašanih. Druga je po tej anketi prav tako SDS s 16,6-odstotno podporo, tretja pa SD, ki bi jo volilo 9,7 odstotka anketiranih. Na četrto mesto se je po decembrski anketi uvrstila Levica, ki bi jo volilo 6,5 odstotka vprašanih, sledi NSi s 5,3 odstotka. 

Podpora vlade pod 50 odstotki

Podpora vladi Marjana Šarca je nekoliko zrasla, a jo še vedno podpira manj kot polovica vprašanih, in sicer 45,4 odstotka. Vlade ne podpira 38,2 odstotka vprašanih, 16,4 odstotka pa je neopredeljenih.

Med politiki najbolj priljubljen ostaja predsednik države Borut Pahor, ki mu sledi premier Marjan Šarec, na tretje mesto pa se je povzpel minister za zdravje Aleš Šabeder. Na četrtem mestu je evropski komisar Janez Lenarčič, ki mu sledi evropska poslanka Tanja Fajon.

Marjan Šarec Slovenija Pred enim mesecem je Šarčevim kazalo bolje

Na devetem mestu je povratnik na lestvici, poslanec SDS Anže Logar, na polovici lestvice pa predsednik NSi Matej Tonin, ki mu je podpora ta mesec najbolj padla. Pri repu razpredelnice so predsednica SAB Alenka Bratušek, prvak SNS Zmago Jelinčič, predsednik SDS Janez Janša, zunanji minister Miro Cerar in predsednik DeSUS Karl Erjavec.

Javnomnenjsko anketo je za POP TV opravil Inštitut za raziskovanje trga in medijev Mediana na vzorcu 726 anketirancev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 6
 • borut08 11:06 23.december 2019.

  Saj je vseeno saj so vsi eno in isto komunisti so ugrabili drzavo in naredili mafijsko drzavo po svoji meri in so si del istega rezima,to so bivsi komunisti ali njihovi namesniki katere pac nastavijo.

 • Skira 04:57 23.december 2019.

  Vodovod pa ok, murgelska deluje naprej, odvisni novinarji, rdeče podgane

 • Avatar Lissimessa
  Lissimessa 00:03 23.december 2019.

  Ne veste, kje najti žensko za eno noč? Pridite >>> www.Bredhot.Com