Slovenija
14 ogledov

Janša: ustavo je treba dopolniti

Janez Janša je povedal, da zametki polzelskega SDS segajo v februar leta 1990, k Žurnal24 main
Ob 20. obletnici strankinega odbora na Polzeli je predsednik SDS Janez Janša dejal, da je treba slovensko ustavo dopolniti. Zavzel se je za korenito reformo slovenskega sodstva.

Janez Janša je poudaril, da vladajoča koalicija o tem sploh ne govori. Po njegovih besedah se je pred 19 leti pri pisanju ustave marsikaj spregledalo. Temeljito bi bilo treba razdelati pojma socialna in pravna država, saj ne zadošča, da je to zapisano le na papirju.

SDS steber politične stabilnosti
"Pričakovanja stranke v prihodnosti so večja, kot so bila v preteklosti. Na naših strehah visijo ostanki ledenih sveč. Vse se niso stalile, to so ostanki nedokončane tranzicije," je dejal Janša, ki je prepričan, da je SDS edini steber politične stabilnosti v državi. To naj bi potrjevale tudi javnomnenjske raziskave.

"Če želimo neko dobro idejo ohraniti, graditi trdno stavbo in hoditi po trdni poti, je potrebna organizacija in stranka je zares takšna organizacija. Skozi 20 let ste hodili zravnano in pokončno, zdaj je potreben razmislek o korakih, ki nas čakajo v prihodnosti," pravi Janša.

V teh 20 letih je Sloveniji uspelo postati članica EU, Nata, OECD, kar so bile pred dvema desetletjema le oddaljene sanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.