Slovenija
4836 ogledov

Janša v vodstvu z veliko prednostjo

podpora vladi epa
Vlado Janeza Janše podpira 31,1 odstotka vprašanih, kar je najmanj doslej.

Anketa Mediane kaže, da 57 odstotkov anketirancev vlade ne podpira, 11,3 odstotka pa je neopredeljenih.

Med strankami kljub temu ostaja na prvem mestu SDS z 18,7 odstotka podpore vprašanih. Sledi ji SD, s podporo 10,9 odstotka anketirancev. Tretje mesto je z 9,6 odstotki zasedla LMŠ, ki ji je v primerjavi z zadnjim merjenjem podpora narasla za 1,7 odstotkov.

Nato sledijo še Levica s podporo 8,3 odstotka, Nova Slovenija s 4,6 odstotki. Pod 4-odstotnim volilnim pragom za vstop v državni zbor so SAB (2,8 odstotka), SNS (2,3 odstotka), Zeleni (1,9 odstotka), Dobra država (1,8 odstotka) in SLS (1,5 odstotka). Manj kot odstotek in pol vprašanih pa v tem mesecu volilo DeSUS in SMC.

Neodločenih je ostalo 16,5 odstotka vprašanih, medtem ko jih 11,9 odstotka ne bi volilo nobene izmed naštetih strank.

Najbolj priljubljeni politik je postal minister za zdravje Janez Poklukar, sledi mu evropska poslanka NSi Ljudmila Novak. Borut Pahor je pristal na tretjem mestu. Premier Janez Janša je s 14. zdrsnil na 16. mesto.

Raziskava je zajemala tudi vprašanja glede interesa za cepljenje. Cepilo se bo dobrih 45 odstotkov vprašanih, tretjina si tega ne želi, skoraj 13 odstotkov pa je še neodločenih. Slabih devet odstotkov anketiranih je odgovorilo, da so že cepljeni.

Da Slovenija pri cepljenju ni niti uspešni niti neuspešna, meni 38,1 odstotka vprašanih. Petina jih meni, da smo uspešni. Med tistimi, ki cepljenje ocenjujejo kot neuspešno (35,6 %), je kar 32,7 odstotka takih, ki menijo, da je za to kriv neustrezen odziv vlade.

Komentarjev 15
  • miškolin 15:15 29.marec 2021.

    Itak, a je morda keri levičarski zblojenec dvomil v to??? Ja škodljivci levičarski zaostali ni zadosti samo lajat preko medijev,kot stekli psi, treba tudi z rokami kaj koristnega naredit za slovenski narod.

  • Avatar Leon
    Leon 13:27 29.marec 2021.

    Najbolj priljubljeni politik je postal minister za zdravje Janez Poklukar, sledi mu evropska poslanka NSi Ljudmila Novak. Borut Pahor je pristal na tretjem mestu......Kje delajo te ankete ? Na psihiatriji ?

  • Mesija_se_vraca 13:11 29.marec 2021.

    Izredno verodostojni podatki vseh kriminalnih strank in njihovih zločincev