Slovenija
10 ogledov

Janša vsem certifikate

Janez Janša, SDS. Anže Petkovšek
Program SDS. Janez Janša bi delil certifikate. Tokrat bodo digitalni in jih ne bo mogoče zamenjati za delnice.

SDS je včeraj predstavila svoj program, dolg 55 strani. Med drugim bi banke prisilila, da zasežena stanovanja prodajo. Na vprašanje, kako, saj je večina bank v zasebni lasti, je predsednik stranke Janez Janša odgovoril, da država lahko regulira bančni sektor.

Razkrili so tudi, da bi dohodninsko obremenitev zmanjšali za 45 milijonov evrov, kar znese 44 evrov na zavezanca na leto. Z 20 na deset odstotkov bi znižali tudi davek na dobiček, in sicer za odstotno točko vsako 
leto.

"Oboji govorimo o davčnih olajšavah, a jih ima SDS morda že preveč. Mi smo odločnejši pri privatizaciji, umiku države iz gospodarstva; bolj poudarjamo sprostitev trga," ključne razlike med listo Gregorja Viranta in programom SDS vidi Virantov kandidat Janez Šušteršič. Na področju javne uprave je Virantov program praktično identičen. Virant bi sicer še ukinil državni svet in strankam dal pol manj denarja iz proračuna.

Janša bi vsem državljanom brezplačno razdelil digitalne certifikate, ki omogočajo elektronsko podpisovanje (že zdaj so na voljo brezplačno, a je treba dati vlogo na upravni enoti).

Komentarjev 4
  • gec 20:29 23.oktober 2011.

    kake certifikate?a take kot 2004-2008ko je vse zjebu?ŠE DANES SE SAM SEBI SMEJIM IN TOLČEM PO GLAVI.KAJ SEM JAZ TAKRAT NA ROŠKI DELAL,BEDAK???

  • gec 17:45 22.oktober 2011.

    daj mu svoj kurac...raje kot glas...

  • privat 08:34 22.oktober 2011.

    to Janša..zmanjšajte kazni za male ljudi,povečejte pa za policaje ,ministre ,občinarje...pa dobiš moj glas!