Slovenija
62 ogledov

Janša za vikend dodal novega

slovenija 19.03.14, Tone Krkovic, Janez Jansa, Franci Matoz, sojenje, Patria, so Anže Petkovšek
Obsojeni Janez Janša je prepričan, da se mu krši tudi pravica do nepristranskega sojenja.

Predsednik Slovenske demokratske stranke (SDS) Janez Janša je prek svojega zagovornika Francija Matoza v soboto še dopolnil zahtevo za varstvo zakonitosti, ki jo je že pred časom posredoval na vrhovno sodišče in s katero poskuša izpodbiti dosojeno dveletno zaporno kazen, ki jo trenutno služi v zaporu na Dobu.

Zdaj še pravica do nepristranskega sojenja

Janša je že tako številnim argumentom o tem, kdaj in kako točno naj bi mu na okrajnem sodišču, kjer so ga obsodili, in višjem sodišču, kjer so to sodbo potrdili, kršili pravice v celotnem sodnem procesu, dodal še očitek, da naj bi mu ponovno kršili ustavne pravice do nepristranskega sojenja. "Takšno kršitev se očita sodiščem na vseh treh stopnjah - okrajnemu, višjemu in vrhovnemu. Dopolnitev zahteve za varstvo zakonitosti pa je bila podana sedaj, ker se v tem času ni razjasnilo, ali bo predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša izločen iz odločanja o zahtevi za varstvo zakonitosti v zadevi Patria, kar je bilo zahtevano," poudarja Matoz.

Zahtevo za izločitev Masleše pa sta Matoz in Janša utemeljila tudi z domnevno žaljivim govorom Masleše ob začetku dnevov slovenskega sodstva, v katerem je po Matozovem mnenju Masleša pokazal negativen odnos do Janše. Za zdaj še ni jasno, kdaj bodo vrhovni sodniki na svoji občni seji odločali o morebitni izločitvi Masleše. O tem bi morali razpravljati že 18. julija, a se je seje zaradi vnaprej napovedanih odsotnosti udeležilo premalo sodnikov, zato so bili nesklepčni.
Komentarjev 4
  • Uros Bukovec 23:17 28.julij 2014.

    Ma ja, saj je še preveč rdeč. Že 35 ali več let.

  • 4krogci 21:13 28.julij 2014.

    se strinjam! Sem mu samo odgovoril, da je njegov pastir zaprt z razlogom ;)

  • Koka 21:02 28.julij 2014.

    Tud ta rdeči 'pridejo na vrsto !!! Pozapret vse, ta bele in ta rdeče, vse ki so nas oropal sedanjosti, prihodnosti in nas nategujejo še danes !!!