Slovenija
2660 ogledov

Janša: "Zgodovinska priložnost"

Janez Janša Epa
Premier opravil nagovor ob začetku konference o prihodnosti industrije in industrializacije.

Slovensko gospodarstvo ima dobro priložnost, da koronavirusno krizo izkoristi kot razvojni pospešek, vendar pa dolgoročneje brez strukturne prenove gospodarstva enostavno ne bo šlo, je ob odprtju konference o prihodnosti industrije in internacionalizacije dejal premier Janez Janša. Ob tem je pozval k premišljeni porabi dodatnih evropskih sredstev.

Za pravilen odziv na pandemijo covida-19 po premierjevih besedah najprej potrebujemo nekaj ključnih premislekov o ciljih, ki jih želimo doseči, poti, ki nas vodi do njih, in virih, ki jih imamo na voljo. "Brez strukturne prenove gospodarstva v smeri trajnostnega, vključujočega in regionalno uravnoteženega enostavno ne bo šlo," je v video nagovoru dejal udeležencem dogodka na Brdu pri Kranju, ki združuje nacionalno konferenco o internacionalizaciji slovenskega gospodarstva in konferenco Industrija prihodnosti.

"Zgodovinska priložnost"

Slovenija ima po njegovih besedah v teh časih zgodovinsko priložnost, da tudi s pomočjo evropskih sredstev zagotovi potrebna vlaganja. "S premišljenim vlaganjem izpogajanih evropskih sredstev lahko Slovenija ne le zmanjša zaostanek za najbolj razvitimi gospodarstvi, temveč jih lahko dohiti in tudi prehiti," je dejal. Ob tem je poudaril, da je cilj zagotoviti dolgoročno konkurenčnost slovenskega gospodarstva.

Vlada ima po premierjevih besedah načrte za vlaganja na vseh ključnih področjih. Poudaril pa je, da se globalni izzivi nenehno povečujejo, zato "v tej neizprosni konkurenci potrebujemo znanje in izkušnje vseh". Konferenca, kot je današnja, je korak na poti do reševanja teh izzivov, je dodal.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar ovca
    ovca 11:50 21.september 2020.

    "Slovenija ima po njegovih besedah v teh časih zgodovinsko priložnost, da tudi s pomočjo evropskih sredstev zagotovi potrebna vlaganja. "S premišljenim vlaganjem izpogajanih evropskih sredstev lahko Slovenija ne le zmanjša zaostanek za najbolj razvitimi gospodarstvi, temveč jih lahko dohiti in ...prikaži več tudi prehiti," je dejal." - citirano. Zato se pogajaš in nas pelješ k višegrajskim? Temu praviš napredek? Haloooooooooo