Slovenija
1 ogledov

Janšev kabinet zavrača Šrotove očitke

1/2
Žurnal24 main
V kabinetu Janeza Janše so se odzvali na izjave predsednika SLS, da bo stranka v primeru nadaljnjih napadov izstopila iz koalicije. Kot poudarjajo, so "vse rešitve, ki jih sprejema vlada, predhodno koalicijsko usklajene".

Vlada v državni zbor v tem mandatu ni poslala še nobenega zakona, ki ne bi bil predhodno koalicijsko usklajen, poudarjajo v kabinetu predsednika vlade.

Glede sestanka koalicije na temo umika države iz gospodarstva bo do njega po zagotovilih iz vladnega kabineta prišlo, ko bodo izpolnjeni pogoji. "V tem smislu čakamo na predloge, o katerih bo mogoče vsebinsko in argumentirano razpravljati in sprejemati določene zaključke. Sicer pa razen tega na predsednika vlade ni bil formalno naslovljen noben predlog ali zahteva za sklic koalicijskega sestanka," dodajajo v kabinetu.

 
 

Odnosi v koaliciji niso dobri.

Bojan Šrot, predsednik SLS

 
V sporočilu za javnost še poudarjajo, da "vlada – za razliko od nekaterih politično-gospodarskih povezav tudi ni lastnik nobenega časopisa, pa naj gre za plačljivega ali brezplačnik, niti nima vpliva na uredniško politiko slovenskih medijev. Zato je prelaganje odgovornosti za uredniško politiko in vsebine posameznih medijev na vlado neprimerno in zavajajoče do slovenske javnosti," so še zapisali.

Koalicijske vezi so vse bolj skrhane
Bojan Šrot je na tiskovni konferenci poudaril, da se napadi na SLS stopnjujejo že od trenutka, ko je nastopil kot predsednik stranke, in zdaj dosegajo "kritično točko oziroma rob". Meni tudi, da imajo napadi na njegovo stranko politično ozadje ali politični cilj.

"Odnosi v koaliciji niso dobri," je dejal Šrot, pri tem pa izpostavil napade na koalicijske oziroma partnerske stranke. Kot je povedal, si je partnerstvo v koaliciji predstavljal drugače. Razočaran je tudi nad odnosi v koaliciji in dejstvom, da v koaliciji primanjkuje usklajevanja, saj po njegovem imenovanju na vrh stranke še ni bil sklican koalicijski vrh. Ob tem je Šrot dejal, da sam pobude za koalicijski vrh ne bo dal, ker je to naloga predsednika vlade Janeza Janše , koalicija pa bi se morala nujno pogovoriti o lastninjenju Triglava, pokojninski zakonodaji, prodaji Telekoma in neusklajeni protikorupcijski zakonodaji.

"Kaže, da nekateri jemljejo partnerski odnos zgolj kot zavezo manjših partnerskih strank, da podpirajo vse predloge, ki jih nekdo drugi želi spraviti v življenje," ugotavlja predsednik SLS. Pri tem Šrot omenja pomanjkljivo komunikacijo med koalicijskimi strankami in tudi, da so nekatere izmed partnerskih strank o dogodkih bolj in tudi prej informirane kot druge.

Prepričan je namreč, da sta bila tako predsednik vlade kot predsednik NSi Andrej Bajuk o nastajajoči gradbeni aferi že predhodno obveščena. Po Šrotovih besedah naj bi Janša namreč dejal, da "se je akcija pripravljala dalj časa".
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.