Slovenija
38 ogledov

"Janšev Mors naročil terorizem"

Tadej Slapnik iz Zaresa upa tudi na podporo opozicije. Koalicija še ni usklajena Žurnal24 main
"Očitno je Mors pod vodstvom Janeza Janše izbral peterico in jo poslal v Celovec z namenom izvesti teroristično dejanje – ugrabitev," je danes povedal poslanec Zaresa Tadej Slapnik.
Leta 1992 se je pet Slovencev znašlo v celovškem priporu zaradi poskusa ugrabitve grškega trgovca z orožjem, ki naj bi bil slovenski dobavitelj. Dva med njimi sta bila uslužbenca obrambnega ministrstva, je pisala Mladina.

"V čem je ta primer drugačen kot primer Velikovec," se še sprašuje Tadej Slapnik iz Zaresa.

Da je vpleteno ministrstvo za obrambo, sklepa na podlagi dopisa, po katerim bi moralo ministrstvo za obrambo vpletenim v poskus ugrabitve povrniti stroške operacije.

"Šele začetek afer"
"Mislim, da je to začetek afer trgovanja z orožjem. Če primerjate ta kup papirja z obtožnimi predlogi iz afere Patria – osebe, ki se pojavljajo v aferi Patria, so tudi v teh dokumentih," je po hitri preučitvi od nedavnega javnih dokumentov o trgovini z orožjem še povedal Slapnik.

"Na podlagi umika zaupnosti dokumentov je videti, da je ministrstvo za obrambo prodajalo za policijo takrat nepotrebno zastarelo orožje," je na današnji tiskovni konferenci na podlagi prve ocene dokumentov o prodaji orožja povedal Slapnik.

Dodal je, da obžaluje, da so postopki večinoma že zastarani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.