Slovenija
8123 ogledov

Janšev odziv na koalicijsko pogodbo

Janez Janša Anže Petkovšek Prva redna seja DZ z nagovorom predsednika republike Boruta Pahorja, na kateri so imenovali mandatno-volilno komisijo DZ.
Janez Janša se odziva na koalicijsko pogodbo peterice strank, usklajene tudi z Levico.

Predsednik SDS Janez Janša je v odzivu na po njegovi oceni grožnje, ki jih vsebuje koalicijska pogodba peterice strank, izrazil prepričanje, da želi nova vlada z različnimi ukrepi zatreti ali pregnati podjetnost. V SDS bodo po njegovih navedbah naredili vse, da to norost zaustavijo.

Janša, ki kot predsednik relativne zmagovalke zaradi odklonilnega odnosa večine parlamentarnih strank do sodelovanja s SDS ni uspel oblikovati vladajoče koalicije, je v izjavi za javnost zapisal, da v normalni družbi brez podjetnosti ni ne gospodarskega ne splošnega razvoja.

Nova vlada želi medtem po njegovem prepričanju z nerazumnimi davki, brezglavo rastjo administracije in različnih privilegijev, povečevanjem birokratskih ovir in krepitvijo centralizma podjetnike zatreti ali jih pregnati. Janša je prepričan, da koalicijska pogodba ni slučaj, niti ni rezultat izsiljevanja ene stranke. "Je odraz stanja v šestih strankah vladne koalicije, ki so jo dogovorile," je navedel.

Pogodba po vsebini, tako Janša, napoveduje drugi polčas zapravljanja razvojnih priložnosti, omejevanja svobode državljanov ter izgubljanja mednarodnega ugleda države.

Igor Akrapovič Podjetniki Slovenija Zahtevajo jasen odziv na javne napade na Akrapoviča, Boscarola in ostale

"Vabimo migrante"

Obregnil se je tudi ob vprašanje migracij in selitve izobraženih mladih iz države. "Napoveduje se nadaljevanje politike, s katero v Slovenijo vabimo migrante iz tujih kulturnih in civilizacijskih okolij in jim zagotavljamo nadstandard, izšolane mlade Slovenke in Slovence pa poganjamo v tujino s trebuhom za kruhom," je podčrtal.

Janšo motijo tudi nekateri ukrepi dosedanje vlade. Po njegovih navedbah se namreč napoveduje nadaljevanje politike, ko vlada proračunski denar deli kot bogate subvencije za tuje vlagatelje v lakirnice in žage, domačim visokotehnološkim podjetjem z dobro plačanimi delovnimi mesti pa grozi z novimi davki in administrativnimi ovirami.

Janša je spomnil tudi, da posameznike in združenja, ki se v teh dneh kritično odzivajo na norosti, zapisane v koalicijski pogodbi, "ekstremistični levičarji v vladni koaliciji" naganjajo iz države in jim grozijo z represivnimi ukrepi. "Od tu do ponavljanja tragičnih dni naše novejše zgodovine je samo še korak," je prepričan.

V SDS bodo zato po Janševih zagotovilih naredili vse, kar je treba, da te "norosti zaustavijo". Poziva pa tudi vse tiste, ki so "doslej spali in iskali izgovore za svojo pasivnost v vsegliharstvu, da se prebudijo". Sicer bo po njegovem prepozno.

Janez Janša Prvi odziv Slovenija To o izvolitvi Šarca pravi Janša

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 33
 • Avatar stoychi
  stoychi 09:20 04.september 2018.

  JJ-jeva mantra za časa vladanja je bila;"Tako je delal tudi Rop" Omenjeni je v Bruslju ne da bi ga kdo vprašal podpisal pogodbo, ki mednarodnim korporacijam dovoljuje koncesije naših vodnih virov. Res Cmerar se je izkazal za sovražnika ljudstva, ampak ...prikaži več tudi brez ivana zombija mokre sanje bi Sloveniji šlo veliko bolje kot ji gre. Ta model, ki po poročilu časopia Finance že 20 let igra golf s člani foruma 21 je še en Pucko in eden največjih političnih nategov državljanov.

 • jezero 07:43 04.september 2018.

  Janša, največji sin slovenske matere, zakaj nisi dobil tistih ušivih 12 glasov, da bi Ti sestavil vlado?

 • Spark 06:50 04.september 2018.

  [ Janšev odziv ... ] Računstvo v spregi s prvim klovnom in katolibanskim preračunljivcem se ni izšlo.