Slovenija
12 ogledov

Janšev SDS izgubil podporo

Borut Pahor in Janez Janša Anže Petkovšek
SDS izgublja podporo volivcev, razlika med SDS in SD pa se zmanjšuje, kaže najnovejša javnomnenjska raziskava.

Največjo opozicijsko stranko bi tako volilo 25 odstotkov volivcev, največjo vladno stranko pa 18 odstotkov. Razlika med SDS in SD se je tako v primerjavi z junijskim merjenjem javnega mnenja zmanjšala za sedem odstotnih točk, kar je najslabša podpora največji opozicijski stranki po lanskem oktobru.

Ob upoštevanju 95-odstotnega intervala zaupanja se podpora SDS julija giblje med 21 in 29 odstotki, SD pa med 15 in 22 odstotki, kaže anketa Financ, kjer ob tem ugotavljajo, da očitno predstavitev nove ministrske ekipe SDS in Janšev julijski nakup obnovljene hiše in opuščenega kmetijskega posestva niso naleteli na pozitiven odziv volivcev.

Verjetno pa so k slabšemu rezultatu pripomogle tudi nove obtožbe o domnevnem podkupovanju nekdanjega predsednika vlade Janeza Janše v zadevi Patria.

Zares z odhodom iz vlade pridobil

Medtem ko je podpora DeSUS-u in Novi Sloveniji julija ostala na skoraj isti ravni kot junija, pa je mogoče opaziti porast podpore Zaresu.

Ta je očitno z odhodom iz koalicije pridobil naklonjenost volivcev. Še julija je stranko podpiralo dva odstotka vprašanih, mesec dni kasneje pa se je ta odstotek povzpel na šest odstotkov. Šestodstotno podporo bi prejela tudi SNS.

SLS in LDS bi volilo sedem odstotkov anketirancev, DeSUS pa devet odstotkov anketirancev.

Komentarjev 21
  • kadoc 21:57 29.julij 2011.

    Podpis po trimix. Dvajset let gledamo ene in iste ksihte, pa vsi samo bolj zadolžujejo Slovenijo. Želodec se mi obrača !

  • Igor Bajec 21:32 29.julij 2011.

    Ko se bo 4 leta izgovarjal na stanje ki ga je dobil, sam pa je zapustil prazno vrečo.

  • Igor Bajec 21:29 29.julij 2011.

    Naj nam JJ prizanese in konča politično kariero.