Slovenija
39874 ogledov

Janša se je odzval na proteste: Od Hojsa zahteva, da ukrepa

vlada janez janša Vlada RS
Vodstvo policije z direktorjem Antonom Olajem na čelu se je po današnjih protestih, ki so se na trenutku sprevrgli tudi v nasilne, kot vse kaže, znašlo v nemilosti predsednika vlade Janeza Janše.

"Fizični napadi, grožnje s smrtjo zdravnikom, novinarjem, ki zgolj opravljajo svoje delo, oviranje prometa in kršenje covid-19 ukrepov - to ni ustavna pravica do zborovanj. Vodstvo policije v Ljubljani očitno ni sposobno preventive in čas je, da notranje ministrstvo ukrepa," je Janša zapisal na Twitterju.

Notranji minister se na današnje dogodke v Ljubljani še ni odzval.

Je pa svoje mnenje glede dogodkov v prestolnici s svojimi sledilci na Twitterju delil Marjan Šarec, šef največje opozicijske stranke.

"Za proteste in napade na novinarje je kriva izključno vlada in njihov način reševanja epidemije in hujskanja proti medijem. Situacijo bi rešil edino odstop vlade in razpis volitev. Tako bi ljudje lahko demokratično odločali brez vodnega topa in solzivca. Vse drugo je mrcvarjenje," je zapisal.

Komentarjev 79
  • eminenca 21:16 30.september 2021.

    gužva ali gneča ... ja hojs ukrepaj, kaj čakaš

  • Stane Adamič 15:01 30.september 2021.

    To, da po Ljubljani nekaj zafiksirancev, zapitkov, socialcev, Metelkovcev, prisesancev na NVO ustavi na poziv ČORDIĆA in SRTEVANOVIĆA ves promet je katastrofa. Drugim kradejo pravico, da bi sami prišli v parlament, katerega baje zaničujejo. Pa razumi, če moreš.

  • jan463 11:42 30.september 2021.

    Janša je marksist, ki se pretvarja, da je desničar, da radikalizira levico. Tako izvajanje marksističnih operacij in nalog bi bilo v normalni državi pod procesom vojske in policije.