Slovenija
83 ogledov

"Janševa" radio in spletni portal vpisana v razvid medijev

SDS ob volitvah A. Z.
V razvidu medijev ministrstva za kulturo je po novem mogoče najti tudi internetni in radijski medij, Nova24TV.si in Novi radio. Njun izdajatelj je družba Nova hiša, ki jo je julija ustanovila skupina družbenikov.

Nova medijska hiše je že od začetka deležna podpore stranke SDS in njenega predsednika Janeza Janše.

Iz razvida medije je mogoče razbrati, da sta odgovorna urednika novih medijev Uroš Urbanija (Nova24TV.si) in Uroš Novak (Novi radio).

Direktor Nove hiše je nekdanji sekretar poslanske skupine SDS Boris Tomašič. Poleg Janše je med najmanj petodstotnimi lastniki Novega radia najti tudi Francija Matoza, Franceta Cukjatija, Aleša Primca in Tomašiča, ki ima največji, nekaj manj kot 22-odstotni delež.

Med lastniki radia pa je tudi podjetje Bartolomea s skoraj 5,5-odstotnim deležem.

Po pisanju današnjega Dnevnika je edini lastnik podjetja Stanislav Petek, dolgoletni podpornik SDS.

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Novi hiši še ni izdala dovoljenja za opravljanje radijske dejavnosti, saj vloge še ni prejela. Kot območje razširjanja programskih radijskih vsebin je sicer predvidena Ljubljana in osrednja Slovenija.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 20
  • stanekos 23:32 18.september 2015.

    Ha, ha prebivalci Potočke zijalke bodo dobili svoj program. Zjutraj poštevanka, popoldne učne ure, ker je itak znano, da imajo častilci SDS v najboljšem primeru OŠ izobrazbo. Najbolj zarukan del podalpskega življa. V primerjavi z njimi pripadniki NSi delujejo kot ...prikaži več inženirji astrofizike.

  • rororkoko 23:09 18.september 2015.

    a tale komentar pa dovolite! a ta komentar ni sovražni, nestrpnikomentar? ko pa islamistom rečemo muslimani,nas pa brišete? žurnalovci, koga se vi bojite? strička iz Murgel?

  • blueone 18:25 18.september 2015.

    kurirčkova torbica hahaha