Slovenija
21253 ogledov

Janševa vlada načrtovala gradnjo skrivnega predora

Aleš Hojs, Janez Janša Vlada RS
Naredili za 21 tisoč evrov škode.

Vlada Janeza Janše je načrtovala gradnjo podzemnega predora, je danes potrdila ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar. "Res je, policija je v preteklem mandatu naročila projektno dokumentacijo za idejno zasnovo predora, za pridobitev gradbenega dovoljenja, za izvedbo gradnje, za projektantski naslov in za izvedena dela na zahtevo kabineta nekdanjega ministra za notranje

Aleš Hojs | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve Ministrstvo za notranje zadeve
zadeve Aleša Hojsa," je pojasnila Bobnarjeva. Projekt naj bi bil vreden 1.2 milijona evrov. 

Predor med parlamentom in podzemnim parkiriščem

Predor naj bi bil zgrajen med pod med državnim zborom, torej Šubičevo ulico v Ljubljani in podzemnim parkiriščem pod Maximarketom. Poslancem državnega zbora in članom vlade naj bi omogočal, da se v "posebej zaostrenih varnostnih razmerah", kot so množični protesti, umaknejo na varno, razkrivajo dokumenti, ki so jih pridobili na Necenzurirano.si. 

21 tisoč evrov škode

Tatjana Bobnar Boštjan Lindav | Avtor: Ministrstvo za notranje zadeve Ministrstvo za notranje zadeve
"Stroški oziroma škoda do sedaj je bila 21 tisoč evrov. Ta dokumentacija je neuporabna, z zemljiščem pod katerim bi kopali ta predor, ne ministrstvo ne policija ne upravljata oziroma nista lastnika. Mi ne moremo vložiti zahteve za odobritev gradbenega dovoljenja, to bi lahko naredil državni zbor, vendar oni niso zahtevali izdelave tega predora z vidika varnosti," pojasnjuje Bobnarjeva. 

Sum kaznivega dejanja naznanili policiji in tožilstvu

Ugotovitve je ministrstvo za notranje zadeve posredovalo policiji. "Posredovali smo jim dokumentacijo v nadaljnjo obdelavo  in preiskavo. Obvestili smo tudi državno tožilstvo," je povedala Bobnarjeva. 

 

 

Komentarjev 40
  • sandi76 09:06 02.september 2022.

    Vlada se boji svojega ljudstva. Kaj to pravzaprav pomeni ? Če bi delovala učinkovito v dobro svojih ljudi, se to ne bi moglo zgoditi . Tako pač, nesposobnjakoviči do konca, so hoteli poskrbeli, da jih narod ne bi namlatil !

  • Blaster 07:28 02.september 2022.

    kdo na obali na dopustu v septembru? da se dobimo na eni pijaci..

  • Avatar pantani
    pantani 07:12 02.september 2022.

    Koprive z IQ sobne temperature!!!