Slovenija
40 ogledov

Janševa vlada ne bo zdržala do konca

vlada na Ptuju, dan stavke Nino Verdnik
Glede na anketo Dela Danilo Turk še vedno vodi v boju za predsednika republike. Slovenci smo še pripravljeni zategniti pas pri varčevanju.

Če bi se volivci in volivke pretekli konec tedna odpravili na volitve, bi jih največ glasovalo za aktualnega predsednika Danila Türka; zanj bi glasovalo 31,2 odstotka vprašanih. Borutu Pahorju bi svoj glas zaupalo 23,6 odstotka vprašanih, medtem ko bi za Milana Zvera glasovalo le 9,2 odstotka vprašanih. Več kot polovica vprašanih sicer meni, da je kandidatov za predsedniško funkcijo preveč, tretjina vprašanih pa podpira večji bazen kandidatov.

Ostali, ki so napovedali kandidaturo, so skupaj dobili vsega 3,7 odstotka glasov. Glavna med njimi je Monika Malešič, za katero je glasovalo 2,7 odstotka anketiranih. Artur Štern je dobil 0,7 odstotka in Fani Eršte 0,3 odstotka glasov. Za preostale napovedane kandidate ni glasoval niti en anketiranec.

Če bi se taka razmerja med kandidati obdržala do volitev, bi se v drugi krog uvrstila Türk in Pahor, piše Delo.

Mercatorja ne damo

Kandidate so spraševali tudi o tem, ali bi bilo bolje Mercator prodati takoj, dokler je zanj še mogoče kaj iztržiti, ali pa bi bilo bolje počakati, da se razmere na svetovnem trgu izboljšajo in ga takrat prodati po višji ceni. Večina anketirancev, več kot 50 odstotkov, meni, da Mercatorja sploh ne bi smeli prodati.

Še smo pripravljeni zategniti pas

Dve tretjini vprašanih nasprotuje tudi novim varčevalnim ukrepom, ki jih za jesen napoveduje vladajoča koalicija. Podporo ukrepom je izrazila tretjina vprašanih, 33,8 odstotka. Podrobnejši pregled rezultatov je pokazal, da pri tem izrazito izstopajo simpatizerji SDS, med katerimi jih 67 odstotkov podpira vladne varčevalne ukrepe.

Vlada ne bo zdržala do konca

Kar 62,5 odstotka vprašanih meni, da vlada Janeza Janše ne bo dočakala konca mandata. V uspeh sedanje koalicije ne dvomi le 28,1 odstotka, medtem ko desetina vprašanih odgovora na vprašanje ne pozna.

Simpatizerji SDS večinsko (65 odstotkov) menijo, da bo vlada zdržala do konca. Simpatizerji opozicijskih strank bolj prepričljivo menijo nasprotno (SD – 88 odstotkov, PS – 80 odstotkov), še piše Delo.

Komentarjev 4
  • dragec 09:35 21.avgust 2012.

    pa ti si mal fuknjen!!!

  • pesjan 17:46 20.avgust 2012.

    vsi ki kandidirjo za predsednika SLO naj se obesijo ? pa bo mir in manj potrošenega davkoplačevalskega dnara ? LP...

  • 1111 13:40 20.avgust 2012.

    http://podalpskavest.blogspot.com/2012/08/andreja-valic-zver-to-ni-nepotizem-to.html