Slovenija
17 ogledov

Janševi pokasirali 365 tisočakov

Janša je vse obtožbe že zanikal. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Toliko je SDS prejela v zadnjih petih letih in pol za delo stranke. Po izsledkih izredne revizije, ki so jo predstavili danes, niti evra niso prejeli iz tujine.

Denarja iz tujine na račun SDS od leta 2005 nismo prejeli, trdi Damjana Petavar Dobovšek, podpredsednica nadzornega odbora SDS. Danes je predstavila izredno revizijo obeh transakcijskih računov – pri NLB in pri Abanki – stranke. Nanju se je od 1. januarja 2005 do 30. junija steklo skupaj 365.143,50 evra od pravnih in fizičnih oseb.

Pregled ni zajel donacij, vezanih na lokalne volitve 2006, volitve v državni zbor 2008 in evropske volitve 2009, saj so te po besedah Petavar Dobovškove vezane na zakonodajo s področja volitev in jih redno pregleduje računsko sodišče, ki na poročila ni imelo pripomb.

Revizija zaradi očitkov Janši
Petavar Dobovškova je uvodoma pojasnila, da se je nadzorni odbor SDS odločil za izredno revizijo prilivov na transakcijski račun stranke zaradi nenehnih medijskih namigovanj ter širjenja dvoma v zakonitost poslovanja stranke SDS in njenega predsednika Janeza Janše kot odgovorne osebe v javnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.