Slovenija
35 ogledov

"Janši nisem dal podkupnine"

Janša je vse obtožbe že zanikal. (Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Hrvaški general Ivan Čermak je zanikal dajanje podkupnine Janezu Janši v zameno za orožje.

Preko svojega odvetnika Stevena Kaya je hrvaški general Ivan Čermak zanikal navedbe hrvaškega posrednika v trgovini z orožjem Marina Tomulića, da je hrvaška stran v zameno za orožje dajala podkupnino. Čermak je za TV Slovenija dejal, da ne ve, zakaj ga je Tomulić omenil, ker sam ni sodeloval ne pri pogajanjih o prevozu ne pri prevzemanju tovora. Dodal je, da ne ve, da bi kdo zahteval protiusluge ali provizijo in da bodo Sloveniji za pomoč v tistem času hvaležni.

Na Čermakove besede se je odzval Tomulić, ki meni, da Čermak ne more povedati tistega, kar bi želel. Sprašuje se tudi, ali so to sploh Čermakove besede. Tomulićevih navedb ni potrdil niti odvetnik generala Vladimirja Zagorca, ki naj bi bil po Tomulićevih navedbah navzoč pri predaji denarja.

Tomulić je Janeza Janšo obtožil prejemanja podkupnin pri uvozu orožja v Luko Koper med embargom leta 1991. Za TV Slovenija je dejal, da je bil navzoč, ko je Čermak Janši in Igorju Bavčarju predal torbo z denarjem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.