Slovenija
1010 ogledov

Janši obljublja hujšo sceno od Patrie

Mitja Kunstelj Žurnal24 main
"Nobenih postopkov ne bo, ker se Janša z menoj ne upa srečati na sodišču. Sem zelo nepredvidljiv. Pred novinarji bi stresal posnetke in bi naredil večjo sceno, kot jo ima on s Patrio. Janša to ve," pravi Mitja Kunstelj, nekdanji član Morisa in kasnejše enote Paravoma, Janši osebno podrejene skupine nekdanjih specialcev.

V intervjuju za Siol.net je bloger Kunstelj povedal, da ima dovolj dokazov o vpletenosti predsednika SDS in takratnega obrambnega ministra Janeza Janše v prisluškovanje nekaterim vodilnim osebnostim v Sloveniji, predvsem v obliki zvočnih posnetkov.

Na njih so po njegovih besedah zlasti obremenilni pogovori med njim, Tonetom Krkovičem, Janezom Janšo, Andrejem Lovšinom ... Po ukazu Janeza Janše naj bi namreč samo Kunstelj podstavil mikrofone Lojzetu Peterletu, Ivu Hvalici, Janezu Drnovšku in Gorazdu Fišerju, Andreju Bajuku pa je moral ob njegovem nastopu v slovenski politiki podstaviti mikrofon v hotelsko sobo takoj, ko se je iz tujine vrnil v Slovenijo, je Kunstelj povedal v ločenem intervjuju za Nedeljski dnevnik. Ima sicer tudi kopije posnetkov prisluškovanj, ki pa po Kunstljevih besedah niso tako obremenjujoči, saj ni dokazov, da jih je naročil Janša.

Vreče denarja v Janševo pisarno

Mitja Kunstelj je za Siol povedal še, da je osebno sodeloval pri dveh transportih orožja iz Luke Koper v Kočevsko Reko, kasneje pa pomagal nalagati orožje iz okoli 120 kontejnerjev na tovornjake iz Hrvaške in BiH. Pretovarjanje so nadzorovali Ludvik Zvonar, Tone Krkovič, Andrej Lovšin, Franci Cimerman in drugi, Janša pa po njegovih besedah nikoli.

Denar, ki so ga plačevali kupci z juga, so nato člani Paravoma v kovčkih, športnih torbah ali pa kar vrečkah osebno vozili v kabinet ministra Janše. Kot trdi Kunstelj, je bil nekajkrat poleg in videl, da so bili tam navzoči Janša,  Milan Zver, Niko Dolinar in Miran Bogataj.

V jakni našel mikrofon

Kot dodaja, je bil do leta 1994 zelo podvržen Janši, nato pa so se odnosi ohladili. Vse pogovore in navodila, ki jih je prejemal od svojih nadrejenih, pa je snemal od leta 1993 dalje, ko je v svoji lastni jakni našel mikrofon. Kot dodaja, ima podobne posnetke tudi Darko Njavro, takratni vodja Paravoma.

Kasneje je Kunstelj zapadel v mamila in bil tudi zaprt, kar da zdaj za zameglitev dejstev proti njemu uporabljajo "SDS-ova trobila". A Kunstelj trdi, da je tega obdobja nepreklicno konec, saj je že tri leta "čist". Danes ima službo in se enkrat na teden testira.

Komentarjev 27
  • Ferluci 17:19 02.april 2015.

    Bodo volitve? Ok, članek za vsak slučaj.

  • jose3 21:44 18.oktober 2011.

    Diler, se mu vidi, da je za en pik pripravljen povedati karkoli.

  • Žurnalček 14:58 16.oktober 2011.

    Mogoče sami posnetki res niso dokaz, samo v tem primeru so bila posneta navodila -protiustavna- tudi udejanjena in opravljena. To skupaj pa je relevanten dokaz na vsakem sodišču , razen na SLO tožilstvu, ki ga vodi tista pi.da iz jj sosednje ulice !!!