Slovenija
25 ogledov

Janšo podprla tudi Merklova

Angela Merkel obisk Stanko Gruden/STA, UKOM
Janeza Janšo pri programu podprla tudi Angela Merkel. "Janez Janša je popeljal Slovenijo v evroobmočje in je velik Evropejec," pravi Merklova, ki je Janši zaželela veliko sreče v volilni kampanji.


Na nedavnem vrhu Evropske ljudske stranke je predsednik SDS Janez Janša predsednike vlad in strank seznanil z razmerami v Sloveniji pred decembrskimi predčasnimi volitvami. Med drugim jim je predstavil tudi program, ki so ga v SDS pripravili za ponovni razvojni zagon Slovenije, za gospodarsko rast, nova delovna mesta in pravičnost. "Vrh je enotno podprl prizadevanja SDS, ki jo velika večina v Evropski uniji (EU) vidi kot ključno silo evropskih vrednot, stabilnosti in bodočega napredka v Sloveniji," so zapisali v sporočilu za javnost v stranki SDS.

Predsednika podprlo več politikov

Poudarili so tudi, da so podporo predsedniku SDS Janezu Janši izrazili številni predsedniki vlad iz članic EU. Podprla ga je nemška zvezna kanclerka in predsednica stranke CDU Angela Merkel, ki je po bilateralnem pogovoru z njim v izjavi za EPP TV poudarila: "Janeza Janšo prav posebej podpiram. Želim si, da bi bil uspešen v volilni kampanji. Janez Janša je popeljal Slovenijo v evroobmočje in je velik Evropejec, zato mu želim veliko uspeha in energije v volilni kampanji."

Podporo so izrazili tudi številni drugi evropski politiki, med njimi predsedniki najpomembnejših odborov ter vodje najštevilčnejših delegacij v Evropskem parlamentu. Med drugim tudi Joseph Daul, vodja najmočnejše delegacije (ELS) v Evropskem parlamentu ter avstrijski vicekancler Michael Spindelegger.

Komentarjev 9
  • xy 17:12 06.november 2011.

    Ja in potem je svizec zavil čokolado. ;) Merklova je že zanikal svojo podporo, se je že pri Sanaderju opekla ;)

  • privat 07:58 30.oktober 2011.

    ne razumeš nekaj..balkanskih?? ne mešat ,problem je srbskih,grških..ne vseh balkanskih!! Tukaj se kot mi hočejo rešit še hrvaška in Bih..kosovo..seveda brez samozvane repe od srbije...Pa še to srbija ni balkanska ona gensko ne spadajo v to področje balkana...no z silo ...prikaži več in ubijanjem staroselcev in močno politiko se vse da..

  • privat 07:53 30.oktober 2011.

    vidim da razumeš...bodočnost eu!