Slovenija
3100 ogledov

Janšo pozvali, naj razreši ministrico

Janez Janša v Bruslju Profimedia
Gantar in poslanci DeSUS in Janšo pozvali k razrešitvi Pivčeve ...

Poslanci DeSUS in začasni zastopnik stranke Tomaž Gantar so z dopisom pozvali premierja Janeza Janšo, naj predlaga razrešitev Aleksandre Pivec s položaja kmetijske ministrice in podpredsednice vlade. Za ministra predlagajo državnega sekretarja na ministrstvu Jožeta Podgorška. O obeh predlogih na dopisni seji pravkar odloča svet stranke.

Kot je razvidno iz dopisa Janši, ki ga je danes objavil portal Požareport in ki nosi datum 24. september, so poslanci DeSUS razrešitev Pivčeve predlagali v skladu z dogovorom z dne 18. septembra. Takrat so se v večernih urah v prostorih DZ poslanci DeSUS sešli s premierjem Janšo.

Brez komentarja

Ministrica za zdaj predloga poslanske skupine ni želela komentirati, saj o predlogu za njeno razrešitev pravkar poteka še dopisna seja sveta stranke DeSUS, so za STA pojasnili pri Pivčevi. Prav tako člani sveta odločajo o predlogu kandidata za prihodnjega kmetijskega ministra Podgorška.

Dopisna seja se bo končala v soboto ob 12. uri. Kot so za STA pojasnili v poslanski skupini, bodo rezultat glasovanja o omenjenih predlogih nato posredovali predsedniku vlade. Po pričakovanjih pa bodo o tem seznanili tudi javnost.

Opozicijske stranke LMŠ, SD, Levica in SAB so sicer v ponedeljek vložile interpelacijo Pivčeve, ki naj bi se pred poslanci zagovarjala predvsem zaradi prepletanja službenih in zasebnih obveznosti ob njenih obiskih na Krasu in v Izoli. Vendar pa je vodja poslanske skupine Franc Jurša že takrat izrazil pričakovanje, da se bo vprašanje njenega položaja rešilo še pred interpelacijo.

 
Komentarjev 1
  • rosogay119 18:48 25.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. quality9.best