Slovenija
26 ogledov

"Januarske plače bodo jutri"

Pri projektih za množični trg investitorji ne morejo pričakovati premijskih cen. Žurnal24 main
Januarske plače naj bi delavcem izplačali jutri, na Posebni družbi za podjetniško svetovanje (PDP) pa se odvijajo pogovori o reševanju Vegrada.

Predsednik sindikata v velenjskem Vegradu Samo Mastnak je povedal, da ima ustno zagotovilo uprave, da bodo v petek izplačane plače za januar. "Jaz si zelo želim, da bi delodajalcu zares uspelo zagotoviti plače," je dejal Mastnak, ki informacij o tem, kako bo družba zagotovila denar za plače, nima.

Predvidoma v ponedeljek bodo predstavniki uprave in sindikata nadaljevali minuli ponedeljek prekinjena pogajanja glede ostalih še neporavnanih izplačil. Družba zaposlenim dolguje še del lanskega regresa, okoli 200 zaposlenim v režiji pa tudi del decembrskih plač.

"Rešitev je zelo blizu"
PDP je 29-odstotna lastnica Vegrada, po izjavah obeh pa naj bi bila rešitev zelo blizu, poroča današnje Delo. Po neuradnih podatkih naj bi rešitev predstavili že jutri. Direktor PDP Matej Golob Matzele je dejal, da končnega scenarija še vedno nimajo in da ne more povedati, o čem potekajo pogovori.

Da so z družbo PDP zelo blizu rešitve za Vegrad, je povedala tudi glavna direktorica Vegrada Hilda Tovšak. Njihov cilj naj bi bil dokončanje Celovških dvorov in prodaja približno 250 neprodanih stanovanj, še poroča Delo. Tovšakova meni, da se bo treba lotiti prestrukturiranja, ki naj bi pomenilo tudi pridobitev poroštva za posojilo in okrepitev uprave s kakšnim strokovnjakom.

Ministrstvo ne bo pomagalo
Znano je, da je Tovšakova pomoč iskala na ministrstvu za gospodarstvo, kjer se je poskušala dogovoriti za dodelitev državne pomoči. Gospodarski minister Matej Lahovnik je ob tem dejal, da so pričakovanja gradbenih podjetij, da bo intervenirala država, le iluzija.

Tovšakova je napovedala, da bo o Vegradovih obveznostih spregovorila v petek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.