Slovenija
25 ogledov

Jarc v zmoti glede dovoljenj

Prvo vlogo za gradbeno dovoljenje za garažo pod tržnico so zavrnili že 2. marca. Žurnal24 main
Garaža pod tržnico. Pri postopkih ne gre za “nasilje nad pravom”.

“Mnenje gospoda Jarca ni točno,” pravijo v službi za razvojne projekte in investicije Mestne občine Ljubljana (MOL). Mihael Jarc, nekdanji mestni svetnik (Lista za čisto pitno vodo), je za ponedeljkov Žurnal24 namreč povedal, da po njegovih informacijah še ni končan prvi postopek za gradbeno dovoljenje za garažno hišo pod glavno tržnico; ker je MOL zdaj vložila še eno vlogo za gradbeno dovoljenje, naj bi o isti stvari tekla dva postopka, kar pa je “nasilje nad pravom”.

MOL je prvo vlogo za gradbeno dovoljenje za parkirno hišo pod mestno tržnico, prizidek k Mahrovi hiši in njeno prenovo, odstranitev pritličnega skladiščnega objekta na njenem dvorišču in ureditev Vodnikovega trga vložila 11. novembra. Na Upravni enoti Ljubljana, izpostava Center, so ugotovili, da je predvideni prizidek k Mahrovi hiši v nasprotju z odlokom o prostorskih ureditvenih pogojih za območja urejanja v mestnem središču, in sicer s 24. in 33. členom. Člena določata podrobnejšo razporeditev dejavnosti in namenov po etažah osnovnega stavbnega fonda in podrobnejšo opredelitev stavbnih mas, gabaritov in drugih elementov objektov.

MOL, ki so jo o tem obvestili 6. januarja, vloge za gradbeno dovoljenje ni spremenila oziroma popravila, zato so 2. marca izdajo gradbenega dovoljenja z odločbo zavrnili. Odločba je postala pravnomočna 13. marca. “O navedenem je bil gospod Jarc tudi pisno obveščen z dopisom 28. septembra,” pravi Tjana Matjašič Prijič, vodja izpostave Center. MOL je novo vlogo za gradbeno dovoljenje vložila 29. oktobra.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.