Slovenija
19 ogledov

Jasnemu odgovoru se še kar izmika

bratušek youtube.com
Alenka Bratušek ni potrdila, pa tudi ne zanikala, da bi bila rada evropska komisarka, je pa dejala, da Slovenijo zanima področje proračuna, to pa je njeno področje.

Na vztrajanje novinarjev, ali želi postati evropska komisarka, ni dala jasnega odgovora. Dejala je le, da si je vedno prizadevala, da bi bilo na vodilnih položajih v EU več žensk, da je treba predlagati kandidata, ki bo imel izkušnje in znanje ter da do odločitev treba sprejeti še ta mesec. To pomeni, da jo bo sprejela vlada pod njenim vodstvom, a danes o tem še ne bo razpravljala. 

Je pa med področju, ki Slovenijo zanimajo, izpostavila regionalno politiko, transport in promet ter proračun, torej prav področje, s katerim se je ukvarjala, ko je delala na ministrstvu za finance. Šest let je bila namreč direktorica direktorata za proračun, pred tem pa je vodila sektor za državni proračun. A tudi če bi se predlagala za komisarko, v svoji vladi ne bi dobila zadostne podpore. Da je ne bi podprli, so jasno povedali v SD, menda pa je kot kandidatko za komisarko ne bi podprla niti DL in Desus. 

Tudi v EU zapleti s kadrovanjem

Vrh EU se je včeraj sicer končal brez kadrovskih odločitev, ponovno bodo soglasje poskusili najti 30. avgusta. Potem jo je bil za predsednika Evropskega parlamenta izvoljen Nemec Martin Schulz in za predsednika Evropske komisije Luksemburžan Jean-Claude Juncker (prvi je levičar, drugi desničar), se je treba dogovoriti še o treh visokih položajih: visokem zunanjepolitičnem predstavniku, predsedniku Evropskega sveta in šefu evroskupine, nato pa si morajo države razdeliti še komisarska mesta. 

Komentarjev 2
  • Igor Đukanović 14:43 17.julij 2014.

    Ob tako hitrem in odločnem odgovoru koalicijskih partnerk sem se namuznil. Še enkrat se bo izkazalo, da je Slovenija predmoderna družba, ki si ne zna zamisliti, da bi iz naše države poslali komisarko. Takoj, ko je omenila, da bo podprla ...prikaži večla žensko in da je tudi poziv iz Evrope v to smer, so se stranke potrudile povedati, da ne ona. Zanima me, katero žensko slovenska politika vidi tako visoko?

  • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 13:23 17.julij 2014.

    Za svojo rit zna poskrbet,nas pa je zapufala čez glavo,in se hvali kaj zna.Izigrava moralnega apostola,za bruhat.