Slovenija
21 ogledov

“Jasno, da nisem ničesar zagrešil”

“Za argumentirane komentarje brez politične podlage še ni čas,” je dejal župan B Žurnal24 main
Sojenje Popoviču. Župan bi zaslišal druge: “Skrajni čas je, da se sojenje konča.”

Na sojenju zoper koprskega župana Borisa Popoviča, obtoženega utaje davkov in zlorabe pooblastil, je sodišče včeraj končalo s predvajanjem prisluhov njegovih telefonskih pogovorov.

Popovič je poudaril, da je iz predvajanjih prisluhov jasno, da ni zagrešil ničesar, pa tudi zaslišane priče niso izpovedale ničesar, kar bi ga obremenilo.

Sodišče je na predlog tožilstva predvajalo posnetke telefonskih pogovorov, v katerih Popovič občinskemu uslužbencu naroča, naj občinski redarji nepravilno parkiranemu terenskemu vozilu nataknejo lisice.

Sogovorniku očita, da se redarji bojijo ukrepati, in mu naroča, naj bo eden izmed njih “ves čas tam, dokler tistega avta ne bo več”.

Narkomafijaš in še priča
Popovič je sodišču pojasnil, da je šlo za voznika vozila znamke BMW, ki naj bi bil povezan z “narkomafijo”, bil pa naj bi tudi zaščitena priča. Ker naj bi ga ščitila policija, se varnostniki in redarji zoper njega očitno niso upali ukrepati, je pojasnil.

Predlogi za zaslišanje
“Skrajni čas je, da se sojenje konča, izreče oprostilna sodba, in da se tožilstvo ne pritoži več,” je končal Popovič. Sodišču je obenem predlagal, naj se kot priče zaslišijo nekdanji predsednik koprskega okrožnega sodišča Bogomir Horvat in še vrsta drugih, tudi direktor Primorja Dušan Črnigoj.

Sodnica je včeraj prebrala še izpise iz transakcijskih računov Popovičevih družinskih podjetij B. P. C. in Food Party ter transakcijskih računov Borisa Popoviča in njegove žene ter sestre Laure Ban in matere Solze Popovič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.