Slovenija
39 ogledov

Javna kuhinja dostopa za invalide (še) nima

Javna kuhinja Nino Verdnik
Nova lokacija. Uporabniki ob glavni cesti čak ajo na hrano pred zaklenjenimi vrati. Vhod, neprimeren za invalide, naj bi uredili.

"Uporabniki vsak dan od 10. ure na ulici na hrano čakamo pred zaprtimi vrati javne kuhinje. Jedilnice ne odprejo pred 10.50," se je na nas obrnila uporabnica mariborske javne kuhinje, ki jo upravlja podjetje Dom pod Gorco.

Inavlidu hrana na ulico

Kot smo že poročali, se je pred nekaj dnevi javna kuhinja odprla na novi lokaciji, in sicer v prostorih bivše Pande na Dvořakovi ulici 14, ki so v lasti Mestne občine Maribor. Uporabnica, katere ime hranimo v uredništvu, je še povedala, da nimajo urejenega niti dostopa za invalide: "Gospod, ki pride po hrano z invalidskim vozičkom, ne more v jedilnico, zato mu morajo hrano prinesti pred jedilnico na ulico."

"Vsakega kaj zmoti"

Matjan Cojhter, direktor Doma pod Gorco, pa je zatrdil, da uporabniki nove prostore hvalijo, pravijo, da so boljši kot prejšnji ter da je jedilnica svetlejša in prijaznejša. "Vsakega kaj zmoti. Nismo vedeli, da invalidi ne morejo v notranjost. Zadevo bomo pregledali in jo uredili," je dodal.

Hrane za zdaj dovolj

V omenjeni kuhinji na dan pripravijo obroke za okoli 600 ljudi. Za tiste, ki imajo od Centra za socialno delo Maribor odločbe za brezplačen obrok, hrane še ni zmanjkalo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.