Slovenija
42 ogledov

Javna parkirišča v najem

Garažna hiša na Vrečkovi skozi številne razpoke zamaka. Po mnenju Vilija Freliha Žurnal24 main
Vrečkova ulica. Prost dostop do parkirišč garažne hiše kmalu ne bo mogoč.

V garažni hiši na Vrečkovi naj bi se že ta mesec drastično spremenil parkirni režim. Lastniki so namreč včeraj z Domplanom sklenili pogodbo o upravljanju, ki predvideva ukinitev prostega dostopa in uvedbo mesečne najemnine. Po podobni poti gre tudi garažna hiša na Gogalovi ulici.

Zapornica in ključi
Dostop do zgornje etaže bo v prihodnje omejevala zapornica. Najemnik bo dobil ključe, predviden je tudi nadzor, najverjetneje ga bodo izvajali varnostniki, je o predvidenem režimu pojasnil Peter Kern z Domplana in spomnil, da so se lastniki garažne hiše za tak ukrep odločili zaradi hude dotrajanosti objekta in nepripravljenosti občinske uprave, da bi zaradi dolgoletne javne uporabe financirala obnovo.

Draga obnova
Najnujnejša obnova bi stala vsaj 70 tisoč evrov, zato razmišljajo, da bi občini vseeno posredovali zahtevek za povračilo uporabnine v višini 50 tisoč evrov, je razkril Kern. Možnosti uspeha morebitne tožbe Domplan pred sklenitvijo pogodbe o upravljanju ni preučeval.

Zakaj bi terjali
“Občina je vsa ta leta upravljala garažo,” pravi eden od lastnikov Vili Frelih in spomni na pluženje, posipanje s soljo, ki je največji krivec za nastale razpoke in razjede, izdajala naj bi tudi odločbe za uvedbo parkirišč za invalide. “Občina je 30 let povzročala škodo, ki je ni odpravljala,” je sklenil Frelih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.