Slovenija
53 ogledov

Javna stranišča pod drobnogledom

Cvetka Pernat in Danica Kores pravita, da lahko kronična vnetna črevesna bolezen Žurnal24 main
WC. Ocenili jih bodo v 25 slovenskih občinah. Bolniki s KVČB jih nujno potrebujejo.

Društvo za kronično vnetno črevesno bolezen (KVČB) bo letos že drugič ocenilo slovenska javna stranišča. “Dostopna stranišča niso pomembna samo bolnikom s kronično vnetno črevesno boleznijo, ki morajo na stranišče tudi do 30-krat na dan, ampak tudi invalidom in turistom,” pravi Danica Koren, tajnica društva KVČB, ki zbira tudi naj straniščne zgodbe in izvirna imena za sanitarije.

Nenapovedani obiski
“Letos bomo poleg desetih lanskih občin pod drobnogled vzeli še stranišča v 15 naključno izbranih občinah. Ocenjevali bomo dostopnost, velikost kabin, higieno prostorov in tudi število sanitarij glede na velikost občine,” pojasnjuje Petra Lasetzky, predsednica komisije, ki bo najslabše ocenjeni občini simbolično podelila straniščno metlico. Lani si jo je prislužila Murska Sobota, naj javno stranišča pa ima Maribor. “Prej ali slej se bomo morali vsi zavedati potrebe po urejenosti stranišč. Prepričan sem, da bomo tudi letos zmagali,” je sklenil Rok Peče, podžupan MOM.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.