Slovenija
23 ogledov

Javni protest športnikov

Dotrajana tribuna na kranjskem stadionu.
1/3
Iztok Golob
Nedeljska prvoligaška prvenstvena tekma proti Muri v Kranju bo za obiskovalce brezplačna. Gre za protest Atletskega in Nogometnega kluba Triglav. Občina namreč kljub obljubam prihodnje leto ne bo obnovila dotrajanih prostorov pod glavno tribuno.

Atletski in Nogometni klub Triglav bosta ob nedeljski prvoligaški prvenstveni tekmi proti Muri na stežaj odprla vrata prostorov pod glavno tribuno športnega centra. Ogorčena ob odločitvi občinske uprave, da se v letošnjem in prihodnjem letu, sodeč po osnutku proračuna, ne bo lotila sicer predvidene obnove, želita opozoriti na dotrajanost objekta.

"Kranjska politična koalicija župana Mohorja Bogataja, SDS, SD, Lista za razvoj KS, je skrivoma izločila iz proračuna za leto 2012 izgradnjo Regijskega vadbenega centra v Športnem centru Kranj. Gradnjo je najavljala, pridobila gradbeno dovoljenje.

Še septembra je objavila javen razpis, za letos zagotovila v proračunu milijon evrov, od Fondacije za šport pa pridobila preko dvesto tisoč evrov. Sredstva so v proračunu zdaj izginila, vprašljiva je usoda namenskih sredstev fondacije, o svoji odločitvi pa niso obvestili športnikov, uporabnikov Športnega centra," je razočaran predsednik NK Triglav Miran Šubic.

Župan Mohor Bogataj namenja 600 tisoč evrov za poravnave, kjer se ne ve, kdo je denar iz proračuna prejel, tribuna, brez ogrevanja in osnovnih pogojev za športnike, pa bo stara pol stoletja, nadaluje.

"Objekt uporablja na tisoče uporabnikov, je dom za atlete in nogometaše, ki v kopalnici naletijo na podgane! Vsi župani od osamosvojitve so obljubljali izboljšanje pogojev, največkrat je naše zaupanje izrabil Mohor Bogataj. Koalicijsko kupčkanje z milijoni je dokaz skrbi za mlade generacije, za zdrave prihodnje rodove! Nogometni klub bo moral razmisliti o svoji usodi in prihodnosti," je v sporočilu za javnost zaključil Šubic in napovedal, da bo vstop na nedeljsko tekmo ob 15. uri prost.

Komentarjev 1
  • Gorenjec 12:13 15.oktober 2011.

    Vsi samo pričakujejo cekinčke od občine. kaj si pa predstavljajo: da bo občina v teh kriznih časih skrbela samo za rekreativce in tiste brezvezne žogobrce ? Najdejo naj si nekega zasebnega partnerja-vlagatelja.