Slovenija
55671 ogledov

Javno se je hvalil z obiskom Triglava, zdaj ga čaka globa

Kredarica Arso
Policija bo proti več planincem uvedla prekrškovni postopek.

Policija bo proti trem planincem uvelda prekrškovni postopek zaradi kršitve prehajanja mej občin. "Planinec je bil na Kredarici v družbi s še eno osebo, drugi pa je hodil sam," je sporočil Bojan Kos s PU Kranj. "Proti vsem trem bo uveden prekrškovni postopek zaradi kršitve prehajanja mej občin." 

Kranjskogorski policisti prekrškovni postopek vodijo tudi proti osebi, ki se je izgovorila, da je v občini zaradi vzdrževanja nepremičnine, dobljena pa je bila na izletniški točki na območju Srednjega Vrha.

Sredi najbolj zaostrenih epidemioloških razmer se na 🏔️Kredarici hudo poškoduje planinec z Dolenjske, na Ciprniku pa...

Objavil/a Policijska uprava Kranj / Police Directorate Kranj dne Ponedeljek, 16. november 2020

Blejski policisti pa zaradi tega prekrška obravnavajo moškega, ki se je javno hvalil z vzponom na Triglav, zavedajoč se celo, da krši prepoved prehajanja mej občin.

PST | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Nikomur ne odrekamo obiska gora, razumemo tudi, da sprehodi za koga niso dovolj, vendar naj to vsak počne v svoji občini in na varen način oziroma tako, da ne ogroža sebe in drugih," sporoča Bojan Kos s PU Kranj.

Zdravstveni sistem je obremenjen

"Kjer je teren zasnežen in poledenel je nevarno," še opozarjajo pri PU Kranj. "Zelo podcenjujoča nevarnost je tudi listje na planinskih poteh. Kdor do sedaj ni bil vajen hoje po takem terenu, naj se tega ne začne učiti sedaj, v času najbolj zaostrenih epidemioloških razmer. Upoštevajte tudi, da je zaradi poškodbe še samo enega v gorah vedno aktiviran cel reševalni sistem, ki ga ne sestavlja samo helikopter in druga tehnika, ampak predvsem ljudje, ki imajo tudi svoje družine in tudi lahko zbolijo. Ljudje so tisti, vas rešujejo v gorah, tehnika je samo pripomoček. Zato zavoljo vseh, bodite pametni, ravnajte odgovorno."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 23
  • Naklonsky 10:28 17.november 2020.

    Da, tudi debili se najdete! In to naj bi bil planinec, pohodnik? Res, kako so nekateri neodgovorni! Do svojcev, znancev, sploh pa do zdravstva! Zasluži si najstrožjo kazen, obsojanje celotne družbe strogo kazen ter izolacijo v zaporu za čas epidemije.

  • marsal22 06:14 17.november 2020.

    stotine kolesarjev vsak dan krši meje občin , pa jih nihče ne preganja !

  • jasmin45 18:09 16.november 2020.

    Dej nehajte težit s temi občinami...ko vas je..... debi...