Slovenija
232 ogledov

Javno se je opravičil

Opravičilo je bilo objavljeno na 16. strani v  7. številki Delavske enotnosti, g Žurnal24 main
Jože Udovič se je javno opravičil zaradi lanskega junijskega dogodka, ko je pred svojim podjetjem napadel novinarja Mirsada Begića.
Na ZSSS poudarjajo, da so boj za delavske pravice, pravico govora in pravico do sindikalnega združevanja ter delovanja neodtujljivi cilji njihove organizacije, ki jih bodo tudi v bodoče branili z vsemi legalnimi in legitimnimi sredstvi.

Gre za del dogovora iz poravnave med Mirsadom Begićem, novinarjem Delavske enotnosti, in Jožetom Udovičem, lastnikom podjetja REM iz Trebnjega, zaradi dogodka 10. junija 2010. Takrat je prišlo do neutemeljenega in z ničemer izzvanega napada Jožeta Udoviča na Mirsada Begića, ki je bil med opravljanjem novinarskega dela lažje telesno poškodovan. Ker se je napad zgodil po pogovoru novinarja našega glasila z enim od delavcev podjetja REM in med fotografiranjem poslopja podjetja REM, smo ga razumeli tudi kot napad na svobodo govora in svobodo sindikalnega delovanja in ga še vedno razumemo tako, so zapisali v sporočilu za javnost pri Zvezi svobodnih sindikatov Slovenije.

Poudarjajo tudi, da so "veseli, da je v postopku poravnave, ki je trajal nekaj mesecev, prišlo do dogovora med nasprotnima stranema, s čimer so bili preprečeni nadaljnji sodni postopki in pravdni stroški, zlasti pa dosežena pomiritev v zadovoljstvo obeh strani".

Naj vas spomnimo
Napad je takrat ostro obsodila tudi urednica Delavske enotnosti Mojca Matoz. Na novinarski konferenci po napadu je dogodek opisala takole: "Begić je po pogovoru z delavcem podjetja na javni površini fotografiral tovarno REM, med tem pa ga je Udovič brez opozorila udaril v levo oko in pri tem zbil očala. Novinar se ni branil in je sam poklical policijo."  

Trebanjska policija je dogodek zabeležila in na kraju dogodka povedala, da napadalca ne bo preganjala po uradni dolžnosti, češ da gre za lažje poškodbe.

Begić je po napadu odšel po prvo pomoč v Zdravstveni dom Trebnje, zvečer pa je obiskal tudi nujno medicinsko pomoč v Ljubljani. Dan kasneje je bil zaradi suma težje poškodbe očesa napoten na očesno kliniko v Ljubljani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.