Slovenija
50 ogledov

"Jaz, morala in kvalitete"

Potrebujemo upravo, ki ni obremenjena s preteklostjo, trdi Miklavčič (desno). Al Žurnal24 main
Vzajemna. Poleg Kolarjeve in Logarja bi v upravo tudi Robert Sraka.

Napad. Kdo bo zasedel prazna stola v upravi Vzajemne z 900 tisoč zavarovanci, bo znano prihodnji petek, je napovedal prvi nadzornik družbe Mirko Miklavčič. “Kadrovska komisija še dela, pričakujem pa, da bo na razgovore povabljena približno polovica od 19 prijavljenih kandidatov,” je povedal.

Na vprašanje, kdo je med prijavljenimi, je odvrnil, da je nekaj internih zaposlenih na Vzajemni, “iz uprav drugih zavarovalnic pa ni nikogar”. Poleg Milojke Kolar (na Vzajemno jo je povabil prav zdajšnji predsednik uprave Dušan Kidrič) in Sama Logarja, ki je bil v času Marka Jakliča vodja pravno-kadrovskega sektorja na Vzajemni, se je, pravijo viri, na razpis prijavil tudi direktor za razvoj in aktuarstvo na Vzajemni Robert Sraka. Informacijo smo preverjali tudi pri njem, a se na elektronsko pošto ni odzval.

Revizija pravnih poslov
Izvršbe
. Že junija smo sicer razkrili, da naj bi Vzajemna vsaj dvema odvetniškima družbama v letih 2005 in 2006 plačevala račune za izvršbe, ki jih je opravljala Vzajemna sama. Gre za obdobje, ko je bil direktor pravne službe na Vzajemni prav Logar. Na Vzajemni so junija potrdili, da so to področje revidirali, kako bodo ukrepali, pa se takrat še niso odločili.

Madež: Drugo mnenje
Potrebujemo zrelo upravo. Ljudi, ki imajo jaz, moralo in kvalitete, da se ne bodo dogajale take reči, kot so se v preteklosti,” je zatrdil Miklavčič. Po njegovem mnenju morata biti nova člana uprave čim manj obremenjena s preteklostjo.

Viri pravijo, da Srako iz preteklosti bremeni predvsem projekt Drugo mnenje. “Stroški storitve na enoto so enormni in ekonomsko nesprejemljivi,” piše v spletnem poročilu Vzajemne o upravičenosti stroškov te storitve. Spomnimo, Vzajemna je družbi Maat, katere solastnik je bil Borut Geršak, predstojnik oddelka za kirurgijo srca in ožilja na kliničnem centru v Ljubljani, v dveh letih plačala okoli 700 tisoč evrov za vsega nekaj več kot 150 drugih mnenj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.