Slovenija
6 ogledov

"Jaz nimam nobenega denarja"

Zakonca Čare sta Zdenex pred 15 leti obogatila za 7,4 milijona evrov, sama pa st Žurnal24 main
Nekdanjima lastnikoma podjetja Zdenex, Manici in Marjanu Čaretu, je mariborsko sodišče danes, po 49-ih glavnih obravnavah, izreklo šest oziroma pet let zaporne kazni.

Sodišče pa je zavrnilo zahtevo tožilstva po priporu zaradi morebitne begosumnosti. "Jaz nimam nobenega denarja," je bila po sojenju kratka Manica Čare.

Napovedali pritožbo
"Drugačna sodba bi bila presenečenje, a je obtožnica nelogična in nezakonita, zato napovedujemo pritožbo. Prepričani smo, da bo višje sodišče v zelo kratkem času oba oprostilo," je napovedal Primož Žontar, zagovornik Marjana Čareta. Poudaril je še, da je šlo v postopku za napako, saj je državni tožilec pojma oškodovanec in premoženjska korist izenačil.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

"Postopek je uspešno zaključen, čeprav bi mnogo raje videl, da do njega ne bi prišlo in bi bili vsi upniki poplačani. Ali se bom pritožil, se bom odločil, ko bom dobil pisno, kateri so razlogi, ki so sodišče vodili pri odmeri kazni,"
je dejal državni tožilec Andrej Ferlinc.

Zidala gradove v oblakih
Spomnimo, da sta Čaretova družbo Zdenex protipravno obogatila za 7,4 milijona evrov, sama pa se okoristila s 480 tisoč evri. Število ogoljufanih vlagateljev še vedno ni jasno, v stečajnem postopku, ki je bil končan leta 2008, pa so bile terjatve priznane 2856 upnikom. Okrožno sodišče je oba enkrat že obsodilo na osem oziroma sedem let zaporne kazni, a je višje sodišče zadevo vrnilo na prvo stopnjo. V obeh sojenjih je bilo v dobrih 15 letih skoraj 50 obravnav, samo izvedenska menja pa so davkoplačevalce stala okoli četrt milijona evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.