Slovenija > Jaz poročam
29 ogledov

Drago parkiranje na makadamu

KAZNOVANJA ZA NAPAČNO PARKIRANJE Bralec Žurnala24
Preden boste naslednjič svoje vozilo parkirali izven mestnega središča, pa četudi na makadamu, dobro premislite. Lahko vas namreč doleti kazen, saj gre lahko za površino, ki ni namenjena prometu vozil.

Bralec, ki sicer ni bil voznik nobenega od omenjenih dveh vozil na fotografiji, ki nam jo je poslal prek storitve JAZ POROČAM, se sprašuje, zakaj so ju redarji olisičili.

Parkirana avtomobila po njegovem mnenju namreč nista ogrožala nikogar, prav tako nista ovirala prometa. "Vozili sta bili parkirani daleč od kakršnekoli javne prometne površine," razlaga bralec.

"Do kod pravzaprav segajo pristojnosti mestnega redarstva in na kakšni pravni podlagi so na ti dve vozili namestili lisice?" se sprašuje bralec. "Razumem na pločnikih in kolesarskih stezah, ampak tega pa ne ..."

Redarstvo: Degradirana površina, ki ni namenjena prometu vozil

Na Mestnem redarstvu Ljubljana so ob tem za zurnal24.si povedali, da redar odredi priklenitev lisic na vozilo skladno z določili odloka o cestnoprometni ureditvi.

"Zakon v 53. členu določa, da se lisico po odredbi mestnega redarja priklene na vozilo, ki je nepravilno parkirano, a ne izpolnjuje pogojev za odstranitev vozila oziroma je vozilo parkirano v nasprotju s prometno ureditvijo oziroma parkirano, a zanj ni plačana predpisana taksa oziroma nepravilno parkirano tako, da izpolnjuje pogoje za odvoz s pajkom, a ga tehnično ni mogoče odpeljati," so zapisali v Mestnem redarstvu.

Dodali so, da imajo redarji pristojnost nadzora in ukrepanja na javnih površinah, ki so dostopne vsem pod enakimi pogoji.

"V konkretnem primeru gre sicer za degradirano površino, ki pa ni namenjena prometu vozil, zato je bilo vozilo olisičeno."

Komentarjev 3
  • reider 19:45 08.marec 2012.

    Ma tele glupi redarček je dobil neko navidezno moč v roke, pa bi zaj rad frajera pičo pa ludi v glevo j...Ali pa mogoče more nabrat dnevno določeno število kazni. To je bolj verjetno. Delat rajši ite, ne pa afne guncat okol.

  • Žurnalček 14:11 04.marec 2012.

    Zakaj ne oddegradirajo tole javno površino- če ona sploh je , ker zna biti , da je parcela privatna- in bi bil najleši mir v deželi Ljubljanski. Ne, ker so jo oni sami UREDILI zanalašč , da banda lahko kasira ...prikaži več !! PVLMM REDARSKE !! iNKDAJ MI BANDA REDARSKA MISLITE VRNITI 100 € ZARADI NEZAKONITEGA KAZNOVANJA PARKIRANJA NA MOJI LASTNINI IN KDAJ ZA LISICE , KAZNI SI PRASCI NISTE UPALI NAPISATI, KER JE BIL AVTO PARKIRAN NA NEVAŠI -NEJAVNI-NELJUBLJANSKI lastnini !

  • privat 07:24 04.marec 2012.

    nekateri drago plačajo prepovedan sex z prijateljico...