Slovenija > Jaz poročam
13 ogledov

"Goske so jo 'ucvrle' proti Žalam"

Cirkus sredi Ljubljane.
1/7
Bralec Žurnala24
V neposredni bližini ljubljanskih Žal in na travniku med novima blokovskima naseljema stoji pravi cirkus. Sprehod ob Šmartinski cesti je tako lahko zanimivo doživetje. A nad tem so manj navdušeni tamkajšnji prebivalci.

Nekateri izmed njih namreč menijo, da takšen mini živalski vrt ne spada v blokovsko naselje. A po vsej verjetnosti bodo morali potrpeti do 16. oktobra, ko se bo zaključilo tamkajšnje cirkuško rajanje.

"Ker naj bi cirkus trajal skoraj dva tedna, bo hrup in smrad živali, ki ne sodijo v mestno središče, degradiral to mirno in urejeno naselje," se je na nas obrnil jezen Ljubljančan. "Naj spomnim na dogodek leta 2009, ko je iz cirkusa v Domžalah pobegnil slon proti rolkarskemu poligonu (skateparku). Glede na to, da je ta lokacija v Zeleni jami tik ob prometni Šmartinski cesti, me zanima, kaj se bo zgodilo, če bo na cesto pobegnila kakšna žival?"

Pripeljali še kamele

Med tistimi, ki se čudijo, da so ljubljanske mestne oblasti dovolile postavitev cirkusa na omenjenem območju, je tudi naš bralec. Kot pravi, so danes tam naselili še kamele.

"Že to je nekoliko smešno, da je cirkus nastanjen v neposredni bližini stanovanjskih blokov. Danes so bile živali na vročem soncu ves dan zaprte v prikolicah tovornjakov. Proti večeru pa so postavili streho, jih spustili ven in končno nahranili. Je to O.K.?!" se sprašuje bralec.

Dodaja, da se izven ograje prosto sprehajajo tudi koze in ostale domače živali. "Goske pa so jo 'ucvrle' kar proti Žalam," zaključuje bralec.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 07:49 06.oktober 2011.

    se pridružujem spodaj podpisanemu,s tem,da dodajam še to,da bodo vsaj vidli kako zgleda kaka žival in,da je podobnost z našim parlamentom zgolj naključna!

  • zic 20:22 05.oktober 2011.

    vsem tem nergačem, ki so verjetno dobili stanovanja od stanovanjskega sklada...zakaj jih niso zavrnili...komot bi odšli z deko in šotorom na travnik in noben jih ne bi motil...tko pa naj bodo veseli, da imajo streho nad glavo in čim manj ...prikaži več naj serjejo in drežnajo. Če ne želijo, da se jim kaj dogaja, gozd je še frej!!!!