Slovenija > Jaz poročam
20 ogledov

LDS ima blokirane račune, študentom prekipelo

tribuna, Katarina Kresal Žurnal24 main
LDS ima blokirane račune. Študenti zahtevajo svoje plačilo. Obljubili so jim ga danes.

"Delali smo za LDS, pa nam še vedno niso plačali," je za zurnal24.si dejala zgrožena študentka.

"Že več dni se izmikajo plačilu in prestavljajo datume, ure. Tudi danes so nam rekli, da se dobimo ob devetih, nato so prestavili na enajsto uro. Nekdo je sicer prišel in rekel, da ureja zadeve na banki."

Plačali naj bi še danes

S študentko smo se potem slišali še enkrat. "Rekli so nam, da naj bi nekateri že dobili plačilo, vendar ne verjamemo. Vsega skupaj nas je delalo okrog 20 študentov." je povedala študentka. Dodala je, da so jim obljubili, da bodo nakazilo dobili še danes.

Računi blokirani, kdo jih bo plačal?

Po podatkih Gvin ima LDS blokiranih šest računov od osmih. Imajo blokirane račune pri GB, d. d., pri Delavski hranilnici, dva računa v Hypo Banki ter računa pri SKB in NLB. Dostop pa imajo le še do dveh računov Delavske hranilnice, ki pa sta bila odprta v volilne namene.

"Stroške smo zmanjšali na minimum"

Generalni sekretar stranke LDS, Uroš Petohleb nam je v odgovor na vprašanja o finančnem stanju stranke in plačilu študentom zapisal: "V LDS svoje poslovanje prilagajmo finančni situaciji stranke, zato smo vse stroške zmanjšali na minimum. Res je, da plačila za volitve še niso dobili vsi študenti, vendar si prizadevamo, da bi vse obveznosti iz tega naslova poplačali v najkrajšem času. Tudi ostale dolgove odplačujemo po natančnem odplačilnem načrtu iz rednih prihodkov, ki jih stranka še vedno ima iz naslova državnega in občinskih proračunov, članarin in donacij."

Dodal je še, da "na stranki ni bilo nikoli nobenega rubeža tudi sicer pa stranka nima večjega stvarnega premoženja." so pa zmanjašali tudi število zaposlitev na le dve, "v nadaljevanju pa naj bi odpravlili tudi ti dve."

Komentarjev 4
  • Medo Lepej 21:21 12.januar 2012.

    Generalni sekretar stranke LDS, Uroš Petohleb nam je v odgovor na vprašanja o finančnem stanju stranke in plačilu študentom zapisal: "V LDS svoje poslovanje prilagajmo finančni situaciji stranke, zato smo vse stroške zmanjšali na minimum. Res je, da plačila za ...prikaži več volitve še niso dobili vsi študenti, vendar si prizadevamo, da bi vse obveznosti iz tega naslova poplačali v najkrajšem času. Tudi ostale dolgove odplačujemo po natančnem odplačilnem načrtu iz rednih prihodkov, ki jih stranka še vedno ima iz naslova državnega in občinskih proračunov, članarin in donacij."Teh laži so ljudje že vajeni, dajte si izmisliti nove

  • principiumnovum 20:22 12.januar 2012.

    Gulazn eldeesarska!

  • Trsten 15:15 12.januar 2012.

    Naj KK proda avtomobile in izplača študente.