Slovenija > Jaz poročam
17 ogledov

Ljubljana, mesto smeti

Smeti na Trgu republike
1/7
bralka
"Turisti imajo kaj videti," je zapisala naša bralka ob priloženih fotografijah, ki prikazujejo današnje stanje v samem središču prestolnice.

Tako je bil še danes dopoldne videti Trg republike v Ljubljani. Fotografije nam je posredovala bralka, ki je zraven še pripisala: "Zgražanje mimoidočih je bilo na mestu."

Turisti in tudi ostali se ob pogledu na to verjetno ne bi mogli strinjati z znamenito trditvijo ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki rad poudarja: "Ljubljana je najlepše mesto na svetu."

K temu velja dodati, da je bilo v okolici Ilirije po petkovi zabavi Dance Republic še slabše, saj so vsepovsod ležale pločevinke, steklenice in smeti.

Komentarjev 2
  • basic4 13:22 08.julij 2011.

    Kot vidim mi je pretrgalo komentar prejšnji. Dobronamern nasvet Žurnalovcem. Ali omejite to na tak način, da se preprosto ne da več pisati dalje ko dosežeš limit ali pa opozorite obiskovalce, koliko znakov je omejitev na komentar. Svetujem prvo, za ...prikaži več lažjo uporabo portala.Hvala in lep dan vam želim

  • basic4 13:20 08.julij 2011.

    Jep, in tole ni izjema. Eno zelo lepo nedeljo smo se odpravili ogledati na novo urejen Kongresni trg. Doživeli smo šok, ko smo izstopili iz avta in se napotili proti Maxiju. Smet pri smeti, od plastenk, piksn, pvc vrečk in ...prikaži več vseh ostalih možnih odpakov, nastlanih povsod. Dobesedno povsod. Jst razumem da je ta trg spot, kjer se zbira mularija, posebej ob vikendih. Tudi sam sem nedolgo tega počel isto - se dobival tam z družbo, ne smetil namreč. Nikoli nismo puščali tako za sabo, pa to pravzaprav sploh ni relevantno, ker gre za širši družbeni problem - smetenje brez trohice slabe vesti in bi se o tem dalo filozofirati do onemoglosti.Kar bi moralo biti urejeno, in je veliko lažje kratkoročno urediti je preprosto hitrejše čiščenje takih prostorov. Ne morem verjeti da na sončno nedeljo, v samem centru Ljubljane (Najlepšega mesta na svetu), obstaja taka bomba nesnage. Pri tem, da ravno tam okoli parlamenta in Trga republike hodi na stotine turistov, še posebej na lepo s