Slovenija > Jaz poročam
64 ogledov

Nadstrešek se je zrušil na ulico

Izola balkon
1/2
Bralka
Na ulici Sončno nabrežje se je na pločnik zrušil železni nadstrešek nad trgovino z obutvijo, ki je obenem dno balkona v prvem nadstropju.

"Stanovalci, ki smo tam hodili vsak dan, smo lahko ob vsakem deževju spremljali, kako iz zgornjega balkona pušča, in to mimo električne napeljave, torej se je moralo to zgoditi prej ali slej. Še dobro, da ni bilo nikogar spodaj," nam je sporočil bralec.

Poškodovanih mimoidočih na srečo ni bilo, saj se je konstrukcija zrušila ponoči. Ena od stanovalk stavbe, ki je sicer tik ob izolski občini, je povedala, da se je nezgoda zgodila v zgodnjih jutranjih urah in da je k padcu konstrukcije  prispeval močan sunek vetra. Gasilci so obvestilo o porušenem nadstrešku prejeli ob 8. uri. Na prizorišče so prihiteli tudi delavci izolske komunale in redarji ter zadevo odstranili.

Kot je povedal upravnik stavbe Savo Bembič, je bil balkon pomanjkljivo zgrajen, saj so bila tla iz lesa, brez izolacije in prekrita z železno konstrukcijo. Les je zaradi vode skozi čas gnil, dokler se železna konstrukcija ni podrla in padla na pločnik. "Kdo bo odgovarjal, je treba še ugotoviti. Podjetja, ki je zgradilo nadstrešek in balkon, že zdavnaj ni več. Lastnik pa s šlampasto gradnjo morda sploh ni bil seznanjen," je menil sogovornik.

Komentarjev 2
  • 1111 13:23 17.september 2013.

    ...če je ta gospod Savo, tako dobro opisal zadevo, zakaj kot upravnik ni ukrepal ?

  • alfredo 13:02 17.september 2013.

    Dobro zgrajeno;)