Slovenija > Jaz poročam
24 ogledov

"Obup, namesto 90 km/h, nekateri vozijo 50 km/h"

(Foto: ) Žurnal24 main
"Obup. Na cesti, kjer je omejitev 90 kilometrov na uro, nekateri vozijo 50 kilometrov na uro. Potem se pa čudijo, da pride do nesreče," pravi bralec.

"Vem, da je na cesti preveč nesreč zaradi prehitre vožnje, ampak nekaj jih je sigurno tudi zaradi voznikov, ki vozijo prepočasi. Zaradi njih ostali postanemo živčni in upamo, da bomo lahko čim prej prišli mimo. Ne razumem, zakaj nekdo na cesti, na kateri je omejitev 90 kilometrov na uro, vozi le 50 kilometrov na uro. Katastrofa. Takšnih policisti nikoli ne ustavijo in kaznujejo. Vsaj jaz še nisem doživel oziroma slišal za kaj podobnega," nam je sporočil jezni bralec in dodal, da je očitno nekaj narobe s kulturo vseh slovenskih voznikov, saj nikakor ne moremo voziti po predpisih.

Kazen za prepočasne 120 evrov

Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da mora voznik hitrost in način vožnje prilagoditi poteku, tehničnim in drugim lastnostim ceste, stanju vozišča, preglednosti, vidljivosti, prometnim in vremenskim razmeram, stanju vozila in tovora ter svojim vozniškim sposobnostim tako, da ves čas vožnje obvladuje vozilo.

Vendar voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Koliko to pomeni v kilometrih na uro, v zakonu ni posebej zapisano.  je pa zapisano, da se mora voznik, ki vozi na čelu kolone, za kolono se štejejo vsaj tri vozila, če ga kolona ne more varno prehiteti, na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono  mimo. Če tega ne upošteva je predpisana globa 120 evrov.

Imate tudi vi kakšno zgodbo? Pošljite nam jo prek spodnjega obrazca.

Komentarjev 41
  • Žurnalček 20:49 02.april 2014.

    Če na znaku piše 90 SE VOZI 90 PVMLM . ČE TEGA NISTE SPOSOBNI DOJETI , SI KUPTE KOJNA IN VOZ , pa se furite med njivami !!!

  • Žurnalček 20:47 02.april 2014.

    K bi te vsaj eden od zadaj vsekal iin ti malo vrat premaknil ! Bedak !!!!!

  • pikijakob 16:47 13.december 2013.

    aha, si univerzalec, vedno 55.