Slovenija > Jaz poročam
24 ogledov

Ogorčeni nad obrezanimi drevesi

Porezana drevesa v Trbovlju.
1/2
Leko
Prebivalce Trbovelj so te dni zmotila obrezana drevesa in grmičevje ob poslovnih in trgovskih objektih na Trgu revolucije v neposredni bližini krožišča. Če se bo izkazalo, da je bilo drevo zaradi obrezovanja poškodovano ali uničeno, ga bodo zamenjali, sporočajo lastniki omenjene površine.

Pritožbe so se nanašale na dele na zelenici oziroma parcelo, ki je v zasebni lasti, kjer občina nima svojih pristojnosti, so sporočili iz Občine Trbovlje.

Ob tem so pojasnili, da morajo skladno z občinskim odlokom lastniki javnih in drugih površin ustrezno vzdrževati zelenice, drevje in grmičevje, ki ne sme ovirati prometa vozil in pešcev, pri tem pa mora biti zagotovoljen primeren videz mesta.

Vodstvo občine se je zato obrnilo na lastnike omenjene zelene površine in od direktorice so, kot so zapisali v občini, dobili pojasnila in zagotovila, da bodo lastniki poskrbeli za to, da se bo posekano drevo, če je zaradi nedavnega obrezovanja poškodovano ali uničeno, nadomestilo z novim, "ustrezno pa naj bi do pomladi uredili tudi preostanek zelenice v tem delu mesta".

Komentarjev 1
  • Žurnalček 13:21 06.december 2011.

    Imam takšno izkušnjo s še veliko bolj spodrezanomo drevesi in lahko povem , da bodo v 5 letih zopet ista po krošnji samo pomlajena.