Slovenija > Jaz poročam
7 ogledov

Parkiral na prehodu in odšel po nakupih

napačno parkiranje Bralka Žurnala24
Očitno se lahko tudi navadni ljudje obnašajo podobno redarjem ter ostanejo nekaznovani, se je na naš današnji članek o napačnem parkiranju redarjev odzvala bralka. V dokaz je poslala fotografijo, kjer je nekdo svoj jekleni konjiček pač parkiral na mestu najbližje vhodu v trgovino. Pa čeprav je bilo to na prehodu za pešce.

"Lepo je razvidno, da je parkiranje poljubno kakor si kdo zaželi, ne samo na prehodu, temveč tudi na vhodu/izhodu v Hipermarket Mercator Center v Ljubljani. Kar nikomur od pristojnih ustanov ni mar,“ je bila ogorčena naša bralka.

Odzvala se je na današnji članek tem, da uradne osebe, konkretno redarji, očitno lahko parkirajo tudi tam kjer sicer ni dovoljeno. Parkiranje na intervencijski poti ali drugih površinah, na katerih parkiranje ni dovoljeno, uradnim osebam dovoljuje zakon o pravilih cestnega prometa, so pojasnili na mestnem redarstvu.

In dodali: V zakonu je zapisano tudi, da smejo pri opravljanju nalog za nujno potreben čas parkirati vozilo tudi na mestih, kjer je to prepovedano.

Komentarjev 5
  • stela 18:42 03.marec 2012.

    A poznaš un pregovor " če mačku a rep stopiš zacvil"?:)

  • Sam Pejmo 18:41 03.marec 2012.

    ne, ne prjatu... najbol bi blo, da bi ta jajc od avta obdala z nakupovalnimi vozički. vsaj tko bi voznik ali voznica pomislila, da najbrž pa le ni parkirala tam, kjer se parkira, če so ji barabe vzele 1,5 min ...prikaži več življenja, da je umaknla vozičke in lahko odpeljala. in potem parkirala pred vhodom v blok, knjižnico, kavarno,... saj, če bi lahko zapeljal v trgovino pa bi. kaj je zdej voznik kriv, če pa vhod ni dovolj širok za mercedes jajc...to so butli za volanom!

  • Bučka 17:48 03.marec 2012.

    Ja res je. Ponavadi takim z Mercedesi, Audiji in BMW-ji direkt pred vhodom rata slabo in morajo hitro tam parkirat..