Slovenija > Jaz poročam
95 ogledov

Plačala parkirnino, a vseeno dobila kazen

parkomat, plačilo parkirnine Žurnal24 main
Mestni redar je ženi našega bralca, potem ko ji je dal napotke, kako lahko plača parkirnino, napisal kazen. Kljub temu, da jo je videl, kako je plačevala na parkomatu.

Zgodilo se je na Streliški ulici, pred predorom ob gledališču pri glavni tržnici. "Na tej ulici sta samo dva parkomata in moraš enostavno parkirati avtomobil in iti do parkomata, ker si sicer, če pustiš avto na ulici, v prekršku. Moja žena je torej parkirala avtomobil in na parkomatu hotela plačati parkirnino, vendar ji avtomat ni hotel vzeti denarja. Stopila je do "parkirmojstra", ki ji je razložil, da lahko plača z moneto ali urbano. Odšla je do parkomata in plačala z urbano, med tem časom pa ji je ta gospod napisal kazen za 40 evrov," je povedal bralec.

Ko se je hotela pogovoriti, ji je rekel, da mora plačati. "'Lahko se pritožite, ampak plačali boste vseeno,' ji je rekel. To je bil njegov odgovor."

Naš bralec je nato še sam naslednji dan klical na mestno redarstvo, kjer so mu dali enak odgovor: "Lahko se pritožite, ampak plačali boste vseeno."

"Kontrolor se dogodka ne spomni"

Na mestnem redarstvu odgovarjajo, da se je bralka najverjetneje srečala s kontrolorjem Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice d.o.o., zato so navedbe preverili pri JP LPT d.o.o., vendar pa jih tudi tam ne morejo ne potrditi ne zanikati.

"Vozilu je bilo obvestilo izdano na Ulici Janeza Pavla II ob 16.26 uri. Parkirano je bilo nasproti parkomata (čez cesto), ki je oddaljen približno 7 metrov od parkomata, zato ni jasno, kako bi lahko do takega primera prišlo. Kontrolor se dogodka ne spomni," so dejali na mestnem redarstvu.

Tolerance pri plačevanju ni

Redarstvo opozarja, da mora biti v vozilu nameščen parkirni listek. "Tolerance pri plačevanju ni, vendar pa je običajna praksa, da tudi če izvajajo postopek in je evidentno, da je stranka namenjena k parkomatu, postopek prekinejo, če stranka plača parkirnino, oziroma ji pomagajo pri plačevanju, če ima težave. Tudi če je vozilo nekoliko oddaljeno od parkomata, kontrolor pa se nahaja na tej ulici, počaka, da voznik izvrši plačilo. V primeru neplačila ga opozori, da je potrebno plačati parkirnino. V primeru neplačila kontrolor izvede postopek," razlagajo.

Bralki svetujejo, da se po predhodnem dogovoru za dodatna pojasnila lahko obrne na JP LPT.

Komentarjev 34
  • skywalker 13:32 01.januar 2014.

    Sicer se tudi sam občasno peljem s kolesom,ampak roko na srce, v Ljubljani se v zadnjih letih onemogoča in otežuje zgolj avtomobilski promet..,.ulice se bodisi popolnoma zapirajo za avtomobilski promet,ali pa preurejajo v enosmerni,da pridobijo parkirna mesta s katerimi polnijo ...prikaži več mestni proračun.Vendar glede na to,da če hočeš it v center z avtom,moraš plačat drage parkirne hiše,ki večinoma samevajo,me zanima, zakaj hudiča še vedno vztrajajo pri gradnji garažne pod tržnico....Da bodo tam parkiral bicikli al pa člani magistrata?

  • Miran Polič 19:13 23.december 2013.

    na licu mesta ga zgazim,barabo smrdlivo

  • mph 07:30 23.december 2013.

    Khm, ne mislite, da ste edini v Slo, enaka zgodba skoraj v vsakem mestecu. Krivda tudi butastih zakonov.