Slovenija > Jaz poročam
19 ogledov

Pločnik, prekrit s cigaretnimi ogorki

Pločnik v Kopru Bralka
Mestno središče Kopra je urejeno, kakšno območje tega obalnega mesta pa prav izstopa – denimo predel s srednjo šolo, pred katero je našega bralca zmotila velika količina cigaretnih ogorkov.

"Takšno je stanje s cigaretnimi ogorki pred STŠ Koper ob glavni cesti. Le kaj si ljudje in turisti mislijo?" Tako je zapisal bralec, ki nam je poslal fotografijo, posneto pred Srednjo tehniško šolo Koper.

Glede čiščenja tega območja smo povprašali na Komunali Koper, kjer so nam odgovorili, da so pločnik "res občasno čistili, vendar je ob začetku šolskega leta frekvenca odvrženih cigaretnih ogorkov bistveno večja, kar je skrb vzbujajoče, saj je kajenje dokazano zdravju škodljivo. V kratkem nameravamo postaviti dodatne koše, ki so opremljeni s pepelniki, v upanju, da jih bodo kadilci uporabljali." Spodbudna pa je njihova obljuba: "Tudi čiščenje tega področja bomo opravljali pogosteje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.