Slovenija > Jaz poročam
111 ogledov

Pretrgan Telekomov optični kabel

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Na območju Tržiča so prebivalci okrog 15. ure ostali brez televizije in interneta. Pretrgan je bil optični kabel. Storitve po sanaciji že delujejo.

"V Tržiču ne dela ne internet ne televizija. Ne vemo točno, kaj se dogaja, ampak po prvih podatkih naj bi bil poškodovan glavni optični kabel," nam je sporočil bralec.

Na Amisu so nam povedali, da je na trasi celotnega Tržiča prišlo do napake. "Pretrgan je optični kabel. Dela naj bi bila sanirana do 18. ure. Brez storitev so vsi od Tržiča naprej, ne gre samo za naše uporabnike, ampak tudi za uporabnike Siola in Telekoma."

O napaki so bili obveščeni tudi na Telekomu. Po njihovih podatkih je brez storitev ostalo 1.600 gospodinjstev. "Prišlo je do prekinitve kabla. Težava je, ker še vedno nismo našli vzroka, tako da zaenkrat še ne vemo, kje in zakaj je prišlo do napake in tudi ne moremo povedati, kdaj bo težava odpravljena. O vsem bomo naše uporabnike sproti obveščali na naši spletni strani," nam je povedala tiskovna predstavnica Telekoma Darinka Pavlič Kamien.

Bralec nam je ob 19. uri sporočil, da je napaka sanirana, ter da vse storitve delujejo mormalno.

Komentarjev 1
  • sp33dy 18:59 13.april 2012.

    "O vsem bomo naše uporabnike sproti obveščali na naši spletni strani." Kako, če pa nimajo interneta? :)