Slovenija > Jaz poročam
55 ogledov

Pri Slovenj Gradcu strmoglavilo letalo

Letalska nesreča pri Slovenj Gradcu
1/3
Bralka
Pri letališču Slovenj Gradec v Mislinjski Dobravi je strmoglavilo letalo, nam je sporočil bralec. V nesreči je umrla ena oseba. Je pilota ubil motor letala?

Pri letališču Slovenj Gradec v Mislinjski Dobravi je nekaj minut pred tretjo uro strmoglavilo športno letalo Aero3. V nesreči je umrl 36-letni pilot, doma iz Slovenj Gradca, njegov 35-letni kopilot iz Šentjanža na Dravskem Polju pa je nesrečo preživel, so za zurnal24.si potrdili na PU Celje.

Po prvih podatkih policije je pilot jadralnega letala priletel prenizko nad gozd in strmoglavil na travnik. Vzrok nesreče še ni potrjen, saj preiskava še poteka. Trenutke pred strmoglavljejem letala je za zurnal24.si opisal tudi očividec, ki nam je poslal tudi fotografije nesreče.

Po njegovih besedah je letalo pred strmoglavljenjem začelo nihati v zraku. "Nato se je samo slišalo, kako je počilo." Kot je še dejal, je moški, ki je v nesreči umrl, ostal ukleščen v letalu, drug potnik pa se je uspel splaziti iz letala in je utrpel le lažje poškodbe glave. "Bil je pri zavesti in ni imel hujših poškodb," je povedal.

"Letalo se nikakor ni hotelo vzpenjati"

Zaradi nesreče so pretreseni tudi kolegi pilotov. Upravnik Letalskega centra Maribor Danilo Kovač je tako za zurnal24.si dejal, da sta bila oba pilota zelo izkušena. Pokojni 36-letni pilot je bil celo učitelj jadralnega letenja.

O vzrokih nesreče lahko le ugiba. Pravi, da se letalo, kot je izvedel na kraju nesreče, nikakor ni hotelo vzpenjati - kot da bi motorju zmanjkovalo moči. Ena izmed možnosti je, da se je letalo s kolesi dotaknilo vrhov dreves, saj se vzletna steza nahaja v isti višini kot vrhovi dreves. Nato pa je s kolesi udarilo ob zemljo. Da je bila pri tem hitrost zelo majhna, naj bi dokazovale tudi kratke sledi na zemlji.

Kot je še dejal, tudi pilotov sopotnik, ki je nesrečo preživel, pri vzletu ni opazil večjih nepravilnosti na letalu. "Njega je moral ubiti motor," predvideva sogovornik, saj je motor letala nameščen zelo blizu pilotski kabini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.