Slovenija > Jaz poročam
328 ogledov

Učitelji dajejo slab zgled dijakom

parkiranje na zelenici
1/2
bralka
Pred Srednjo frizersko šolo v Ljubljani učitelji parkirajo kar na zelenici pred vhodom, nas je opozorila bralka, ki se sprašuje, kakšen zgled s tem dajejo dijakom. Ravnatelj pravi, da tudi on tega ne odobrava.

Zgornji fotografiji naše bralke prikazujeta vsakodnevno sliko, kako učitelji svoje avtomobile parkirajo kar na zelenici pred vhodom, čeprav imajo v neposredni bližini urejeno parkirišče. Bralka nam je ob tem še povedala, da se je sama prepričala, da gre res za avtomobile učiteljev, neko učiteljico pa je celo vprašala, ali se ji zdi to spodobno in zgledno za dijake. Odgovorila ji je, da gre za zasebno zemljišče in da imajo dovoljenje ravnatelja Primoža Hvale Kamenščka za parkiranje na travi.

Opominja jih sam, pa tudi hišnik

Mi smo se obrnili nanj in se prepričali, da to ni res. Zatrdil nam je, da nobenemu od učiteljev ni dovolil parkiranja na zelenici, saj takšnega početja ne odobrava. "To oni vejo in jaz to tudi večkrat povem. Je pa tako, da kadar je vseh 40 zaposlenih v službi, nimajo prostora in parkirajo na travi, to je pa res." Učiteljem je skupno namenjenih 30 parkirnih prostorov, torej bi na zelenici lahko našli 10 vozil, a Hvala Kamenšček zatrjuje, da se to ne zgodi nikoli. "Na travi boste našli največ dva, tri avtomobile," pravi. Na vprašanje, zakaj je na naši fotografiji pet avtomobilov, pa odgovarja: "Včasih nudimo izobraževanja za zunanja podjetja in se to zna zgoditi, a to so izjeme."

Ravnatelj učiteljem velikokrat sam naroči, da morajo vozilo odstraniti z zelene površine, zlasti kadar so parkirni prostori prosti, več kot to pa ne more storiti. "Vsak ima svojo glavo in svojo voljo," pravi. Na to jih redno opominja tudi hišnik, še razlaga in dodaja, da se strinja z bralko, da to absolutno ni dober zgled za dijake. "To se ne bi smelo dogajati."

Novo parkirišče v načrtu

Ob tem nam je pojasnil, da se je učiteljica, s katero je govorila naša bralka, zmotila tudi v tem, da je to zemljišče zasebno. Gre namreč za lastnino ministrstva za šolstvo. Povedal nam je še, da imajo v načrtu ureditev novega parkirišča, saj je to parkirišče, ki ga imajo zdaj, urejeno skupaj z intervencijsko potjo, kar ni najboljša rešitev. "Gradnja novega parkirišča je v načrtu, saj želimo, da bi vsi parkirali. Do takrat pa je pač tako, da parkirajo na označenih mestih, a tudi na travi, kar pa vsekakor ni prav," je še sklenil.

Komentarjev 19
  • Senad Macanović 20:27 13.november 2013.

    pa ja pa morš pomslt da če hočš met nek auto kot je bmw morš gledat porabo dele in tko naprej kar je za mercedesa kar ogromno stroškov pa bmwja predvsem nemci avti sami po sebi niso dragi te na ...prikaži več sliki ampak vzdrževanje je pomembno

  • allstarr111 10:18 03.november 2013.

    Vidva sta očitno oba čefirčka ki švercata za avti :)

  • vzev 12:31 23.oktober 2013.

    Aja, kako si pa potem ti predstavljaš, da bi učitelji prišli v šolo?