Slovenija > Jaz poročam
36 ogledov

"Vestno polnijo proračun"

Kranji redar
1/4
Bralka
Na nas se je obrnil bralec, ki je ogorčen nad delom kranjskih redarjev, saj meni, da le polnijo občinski proračun.

Bralec je včeraj želel v Kranju parkirati na parkirišču Bironi, ki se nahaja neposredno ob občinski stavbi. "Brez težav sem dobil vhodni listek in zapornica se je dvignila. Ko sem zapeljal na plato sem opazil, da je bila cela stran parkirišča zaprta. Videl sem, da so avtomobili parkirani na celem parkirnem prostoru, tudi tam, kjer so rumene črte označevale mesto, kjer parkiranje ni dovoljeno," pravi.

Sam je počakal na prosto mesto, saj ni želel dobiti kazni. Zmotilo ga je, da je bil tudi redarski avtomobil parkiran tam, kjer je prepovedano, redar pa je pisal kazni: "Čez 15 minut se vrnem na parkirišče in vidim ogorčene občane s položnicami v rokah. Redar je še vedno tam in se na njihove pripombe ne ozira. Naredim še nekaj fotografij, se pogovorim z občani, ki obupano tarnajo, da so pravilno izvlekli vhodne listke, zapornica se je dvignila in nikjer ni bilo označeno, da je parkirišče delno zaprto."

Parkirišče bi lahko zapustil

"Če je bilo v navedenem času parkirišče zasedeno, je imel občan še vedno možnost brezplačno zapustiti parkirišče, saj je na uvozu parkirišča dobil listek, ki omogoča brezplačno parkiranje v času ene ure. V sami okolici stavbe Mestne občine Kranj so na voljo še druga parkirišča in garažna hiša," pa so na težave, na katere je naletel bralec odgovorili na Medobčinskem inšpektoratu Kranj.

Dodali so, da je medobčinsko redarstvo Kranj je opravljalo nadzor prometa na parkirišču Brioni v skladu z svojimi pristojnostmi in veljavno zakonodajo. To pomeni, da ima redarsko vozilo prižgano posebno svetilko, ki oddaja svetlobo rumene barve. Kot je zapisal bralec – in je razvidno iz fotografij – temu ni bilo tako.

Komentarjev 10
  • demirelis 10:17 25.marec 2013.

    jebite se vi s temi zakonodajami. zadnc sm vidu kako je meu redar liziko pa ustavlau avte u kranju nasprot zdravstvenega doma. redarji neki vam povem rajs zamenajte svoj poklic doklr nau prepozn, k folku bo en dan sfukal. jst ...prikaži več redarju sigurn nam ustavu

  • demirelis 10:15 25.marec 2013.

    hahaha valda valda

  • Treven Andrej アンドレイ 07:13 22.marec 2013.

    a če jaz dam na avto "prižgano posebno svetilko, ki oddaja svetlobo rumene barve." potem lahko napačno parkiram???