Slovenija > Jaz poročam
24 ogledov

"Zaradi RTVS nimamo kje parkirati"

vozila rtv
1/2
Bralka
RTV-jevci jezijo svoje sosede v Kopru, pravi občan. "Gre za hudobijo," pa pravi uslužbenec RTVS.

Našega bralca iz Kopra so včeraj z avtomobili razjezili uslužbenci Radiotelevizije Slovenija, ki imajo prostore na Ulici Osvobodilne fronte. "To se dogaja konstantno. Stanovalcem Čevljarske ulice in Ulice Osvobodilne fronte - tistim, ki imajo dovolilnice - zasedajo parkirna mesta, čeprav imajo za rampo veliko parkirišče. Briga jih,“ pravi Koprčan.

Ker naj bi se zaradi avtomobilov RTVS redno jezili, so poklicali redarje, ki so tokrat "prišli zelo hitro“ in na avtomobilih pustili obvestila. "Vse občane sedaj zanima, kdo bo to plačal …,“ se sprašuje bralec.

"Nekoga je zmotil napis"

Poklicali smo na RTVS v Kopru, kjer pa so zanikali, da bi z avtomobili "konstantno" zasedali parkirna mesta bližnjih stanovalcev.

"V ponedeljek pričakujemo dostavo novih kotlov, ki so zelo težki, zato jih bodo pripeljali z večjim kamionom. Upravna enota nam je za to izdala dovoljenje. Ta tovornjak pa ne more zapeljati k stavbi, če je tik pri rampi nekdo pustil svoje vozilo. Zato smo včeraj popoldne tam postavili dva stožca. Nekdo je poklical redarje, ki so prišli in nas opozorili, da to ni prav, zato smo stožca umaknili. Na ista mesta smo postavili dve službeni vozili. To pa zato, da tam ne bi kdo parkiral in dostavljalcu onemogočil dostop na naše dvorišče," nam je razložil uslužbenc RTVS, ki želi ostati anonimen (ime hranimo v uredništvu). 

Na vprašanje, zakaj so avtomobila pred rampo postavili že v soboto, saj bodo kotle dobili v ponedeljek, odgovarja: "Pri teh stvareh ne moreš ukrepati v zadnjim minuti in zadnji hip iskati ljudi ter jih prositi, naj svoje avtomobile umaknejo. Konec koncev lahko nekdo zaklene avto in gre na dopust.“

"To je eden od redkih primerov, da smo s službenimi vozili kaj takšnega naredili. Če mene vprašate, je nekoga zmotil napis na vozilu. Hudobija, to je moje osebno mnenje,“ je še dodal.

Komentarjev 1
  • Trovlak 15:05 29.september 2013.

    Ni hudobija. Če bi RTVS bil res tako fer kot se predstavlja, bi enostavno obvestil vse stanujoče v tistih dveh ulicah. Saj so mediji, menda imajo to možnost. Tajnica natipka tistih 5 stavkov, natisne 50 listov in jih uslužbenec razdeli ...prikaži več fizično v poštne nabiralnike ali jih pošljejo po pošti. Pomanjkanje komunikacije je privedlo do razburjanja.